Toernooi Amersfoort United bij Cobu Boys

Bij Cobu Boys vond op zaterdag 5 maart een bijzonder G-toernooitje plaats. De jongens en meiden van Amersfoort United konden lekker met elkaar voetballen op het kunstgrasveld van onze club.

Sinds dit seizoen is er een mooie samenwerking tussen Cobu Boys en Amersfoort, een voetbalteam voor jongeren met autisme (ASS) van 12 t/m 18 jaar. Op dit moment is het team ondergebracht bij Sportivate, maar wellicht wordt dit prachtige team in de toekomst onderdeel van Cobu Boys! Binnen dit team draait het om plezier hebben, lol maken, en respecteert iedereen elkaar zoals hij of zij is. Binnen dit team is er ruimte om net even anders te zijn en dat creëert een veilige omgeving voor iedereen. Vanuit die veiligheid ontstaat er al snel een glimlach op het veld. Voetbal is voor iedereen!

Amersfoort United is onderdeel van de Friends League, een vriendschappelijke competitie tussen G-teams uit de regio. Een keer per maand wordt er op één van de clubs een klein toernooitje gespeeld waarbij de teams wedstrijden spelen van 20 minuten. Ook hier is plezier het belangrijkst. Staat het 3-0? Dan gaat er bij het team dat voor staat iemand uit of het team doet een stapje terug. Zo blijft het voor iedereen leuk en komen we weer tot de kern van het spel: plezier!

Ben je naar aanleiding van dit bericht nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? 


Neem dan contact op met Luuk Fugers en hij helpt je verder. Mailen kan naar Luuk.fugers@outlook.com of bel naar 06-40484024 

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)