Versoepeling Coronamaatregelen

Het kabinet kwam afgelopen vrijdag met goed nieuws over de sport in Nederland. De maatregelen voor de hele sector in het land zijn versoepeld. Zo mogen bij voetbalclubs alle teams weer trainen volgens het oorspronkelijke schema.

De jeugd mocht eerder al weer trainen tot 20.00 uur. Maar het kabinet heeft nu dus besloten dat er geen restricties meer zijn voor wat betreft openingstijden en groepsgrootte. Er moet wel rekening worden gehouden met de anderhalve meter afstandsregels op momenten dat er niet wordt gesport. De kleedkamers blijven gesloten.

Onderlinge wedstrijden zijn toegestaan binnen de eigen sportvereniging: anderhalve meter afstand houden is niet verplicht als dat door de aard van de sport niet mogelijk is. Publiek is niet toegestaan en de sportkantines zijn alleen geopend voor afhaal.

Als er teams willen voetballen op zaterdag graag aangeven en overleggen bij Suzanne Flipse: suzanne.flipse@cobuboys.nl