Wat een Team!!!

Nog een paar dagen, dan ligt er weer een gedenkwaardig jaar achter ons. Voor mij persoonlijk was de Cobu Boys jubileumdag de mooiste voetbaldag van het jaar 2021, met afstand. Als Krasse Knar was die dag de wedstrijd van de Krasse Knarren tegen Vrouwen 1 voor mij natuurlijk het mooiste. Wat heb ik genoten, die dag.

Aan het eind van een jaar met allerlei vervelende beperkingen, wil ik het jaar heel graag met een gulle lach afsluiten en dat gun ik iedereen. Met veel plezier introduceer ik daarom alle spelers van de Krasse Knarren, ook de spelers die er die dag niet bij konden zijn. Neem wat te drinken, en lees mijn beschrijving van de Krasse Knarren met een lekker korreltje zout en een mooie dosis zelfspot.

Tot volgend jaar!

Teamfoto klein formaat. Groot formaat staat onder dit artikel.

Staand van links naar rechts:

Piet Vastenburg. Lange Piet. De wil om te winnen is er nog steeds, ook als coach. Bij achterstand ging hij als speler in de slotfase mee naar voren. Forceerde eerst zelf een hoekschop, en kopte ‘m daarna zelf in. Gaat altijd voorop in de strijd. Doet nog graag mee aan de derde helft.

Ton Verburg. Nestor van de Krasse Knarren met zijn 75 jaar. Nog steeds een zuivere pass in zijn linkervoet. Vertrouwde me toe dat hij in 15 jaar Krasse Knarren nog geen enkele keer “de nul heeft weten te houden”. Het toont de gedrevenheid en spelopvatting van Ton. Heeft in het verleden ook al meerdere keren gezorgd dat Cobu Boys goed scoorde in Emiclaer-acties. Vraag maar ‘s.

Piet Westhof. Broer van. Betrouwbare opkomende linksback, met af en toe een verrassende solo. Uitverdedigen door ’t midden blijft een aandachtspuntje. Tja. Piet verraste vriend en vijand bij voetvolley met zijn vlijmscherpe service, strak over het net. Drinkt in de derde helft graag een bockbiertje met zijn broer.

André de Heus. Beer van een vent, heeft zich inmiddels goed aangepast aan de fysieke spelstijl van de Knarren. Als oud-scheidsrechter houdt hij zich meestal aan de spelregels. Kwam bij de Krasse Knarren via zijn zoons Thijs en Jesper.

Piet Ouwerkerk. Als hij er is, is hij er ook. Opkomende rechtsback met snelheid en goede dieptepass. Haalt makkelijk de achterlijn, maar meestal is de bal dan al uit. Heeft de Krasse Knarren geweldig goed geholpen in de corona-periode toen wij met hem en de Cobu Boys dames in aangepaste vorm mee mochten trainen!

Henk van de Kamp. Teamspeler, weinig woorden, meer goals. Verrast elke tegenstander met zijn korte passeerbeweging. Speelde ooit in het Politieteam.

Danny Broodkoorn. Trainer. Houdt overdag het treinverkeer onder controle, probeert dat ’s avonds bij de Krasse Knarren. Geen wonder dat hij af en toe om avonddienst vraagt. Doet de warming-up zelf mee en is verdedigend een echte rots in de branding. Trekt af en toe mee ten aanval, niet onverdienstelijk.

Herman van de Vlasakker, kortweg Vlas. Was jarenlang de koning van de middencirkel, totdat de Krasse Knarren op een half veld gingen spelen. Gouden linkervoet, meesterlijke sleepbeweging.

Op de voorste rij, van links naar rechts:

Eric Meijer. Een man die soms echt in de wedstrijd kan groeien. Speelt dan een geweldige wedstrijd, scoort makkelijk. Trekt zich ook wel eens terug tot gelegenheidskeeper en doet dat voortreffelijk. Maar soms groeit hij ook niet in de wedstrijd. Helaas.

Rudolf Meijer. Krasse Knar sinds de oprichting. Positief ingesteld. Had nooit eerder gevoetbald, maar na 20 jaar scoort Rudolf elke week zijn doelpunten. Soms tot verrassing van zijn teamgenoten. Daar staat tegenover dat hij ons ook nog wel eens verrast met missers. Heeft onze eigen trainer ook al eens knock-out geschoten. Zorgt voor de educatieve noot in de derde helft, door zijn kennis over geschiedenis en Frankrijk te delen met zijn teamgenoten.

Johan Westhof. Broer van. Kopsterke aanvaller. Voetbalde vroeger bij KVVA en Hoogland. Na drie  beenbreuken gestopt. Voetbalt nu weer met veel plezier bij de Krasse Knarren. Drinkt in de derde helft graag een bockbiertje met zijn broer.

Jan Ligtermoet. Krasse Knar sinds de oprichting. Een snelle voorhoedespeler, soms sneller dan de bal. Komt met zijn grijze baard overtuigend over als Krasse Knar. Kan soms wat lichtgeraakt zijn als het tegenzit. Zijn befaamde “Hoppaaaaaa!!!” na een doelpunt horen we nog steeds graag. Zeer verdienstelijk keeper.

Gerco van de Kamp. Kent Cobu Boys al jaren, maar speelt pas een paar jaar bij de Knarren. Geweldig loopvermogen, gecombineerd met snelheid. Scoort makkelijk, meestal na snelle combinaties. Johan Cruijff zei ooit: “als tegenstanders bij mij normaal timen, dan komen ze altijd te laat in het duel. Daardoor krijg ik nog wel eens een schop”. Gerco, de Johan Cruijff van de Krasse Knarren. Althans, in dit opzicht. Gerco loopt dus nog wel ’s een blessure op.

Henri Strijker. Komt lekker ontspannen voor zijn plezier voetballen. Houdt van verzorgd voetbal en is de verbindende schakel tussen verdediging en aanval. Dat betekent bij de Krasse Knarren dat je veel heen en weer moet rennen. Dat is aan Henri wel toevertrouwd. Blijft altijd positief en dat is knap met ons niveau. Fijne vent, waar we nog jaren van hopen te genieten.

Aaldert Hofman. Houdt van combinatievoetbal. Heeft geen snelheid, maar wel conditie. Goede traptechniek, maar de sprongkracht van een stoeptegel. Vindt het ook leuk om stukjes over Cobu Boys te schrijven. Alleen daarom al waardevol.

Op de foto ontbreken nog:

Arie van Bemmel. Verbinder, met het hart op de juiste plaats. Zet zich al tientallen jaren als vrijwilliger in voor Cobu Boys. Stoere verdediger die niet snel opgeeft. Verbindende kracht binnen en buiten het veld. Houdt van de humor in kleedkamer en op het veld. Haalt daar soms ook zelf vermakelijke capriolen uit. Komt bij de training ook wel eens op tijd.

Henk Inthorn. Vindt een tegenstander poorten leuker dan scoren. Man met overzicht, balvast en uitgekiend voetballer. Bekend om zijn sprintvermogen en versnellingen. Of liever gezegd, het gebrek aan. Woont in Eindhoven bij zijn ene liefde, komt elke week naar Cobu Boys, zijn andere liefde. Speelt al sinds 1974 bij Cobu Boys, lange tijd in Cobu Boys 1.

Lucca Gobbo. Italiaan, brengt dat temperament gelukkig ook mee naar de training. Wisselt weergaloze goals moeiteloos af met kansloze dribbels. Zijn restaurant “Da Luca” in de Bloemendalsestraat is gesloten op woensdag, dan is Luca onze Italiaanse Krasse Knar. Woont in het hart van waar Cobu Boys is opgericht.

Neil Moreton. Speelde ooit in Cobu Boys 1. Hoopt dat zijn talent nu bij de Krasse Knarren wel opgemerkt wordt. Verdedigt zijn goal op alle mogelijke manieren. Ligt daardoor regelmatig op de grond. Scoort ook altijd met zijn Britse humor. Fan van Brighton & Hove Albion.

John van Oosten. Onze “drill sergeant”, verzorgt af en toe een afschrikwekkende warming-up. Scoort sluw in de korte hoek, als de tegenstander even niet oplet. Speelt graag de lange bal, soms tot verdriet van zijn teamgenoten.

Jos Berendse. Ruwe bolster, blanke pit. Scoort makkelijk, meestal. Legendarisch zijn de Brexit-discussies in de kleedkamer met Neil Moreton. Raakt soms uit zijn doen als ’t een beetje tegenzit.

Theo Dillissen. Speelt bij voorkeur als verdedigende middenvelder, of als mandekker. Onopvallend ijzersterk. Zoon Andrew speelde meer dan 150 keer in Cobu Boys 1. Krijgen we ooit vader en zoon tegelijk bij de Krasse Knarren?

Bert Overeem. Klein van stuk, groot voetballiefhebber. Kent alle spelers van alle Nederlandse clubs, en van alle topclubs uit Europa en omstreken. Bert is zelf zeer balvast, heeft een hele kleine draaicirkel, linksom of rechtsom. Zowel tegenstanders als teamgenoten worden daar af en toe tureluurs van. De training “één keer raken” is aan Bert voorbij gegaan.

Manfred Nigbur. Rasechte Amersfoorter met Duits klinkende naam. Degelijke motor op het middenveld. Fijn voorbeeld van een oud-lid van Cobu Boys die via de Krasse Knarren weer komt voetballen. Terechte voorzitter van de spelersraad. Probeert af en toe met links te schieten, tot vreugde van de tegenstander.

Eric-Jan Hijmering. Een jonge Krasse Knar, met een geweldig doorzettingsvermogen en fanatiek. Linkspoot, die zich ook ontpopt als een zeer verdienstelijk sponsor! Welkome aanvulling, in alle opzichten.

Edgar Lebbink. Toch maar even noemen, want hij komt vast nog wel terug bij de Krasse Knarren. Paste zich moeiteloos aan naar ons niveau. Als verdediger is hij degelijk, doortastend en vermijdt hij risico’s. Best wel goede eigenschappen voor een penningmeester.

Nico Zijl. Speelde vele jaren bij Cobu Boys veteranen. Rustige teamspeler, die verrast met korte passeerbewegingen. Mag zich best wat vaker laten horen in het veld.

Met een lach 2021 uit…!

28-12-2021, Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)