In Memoriam Edwin Knijnsberg

Vol ongeloof en verdriet hebben we donderdag 25 november het bericht ontvangen dat Edwin Knijnsberg is overleden. Edwin was ruim 10 jaar actief als begeleider van diverse jeugdelftallen. Dit seizoen was hij begeleider van de jongens onder 19-2. Net zoals vele vrijwilligers is hij met voetbal gestart als ouder langs de lijn en is snel daarna als begeleider aan de slag gegaan. Een rol die hij tot op de laatste dag heeft vervuld. Edwin is 49 jaar geworden.

Hij vond zichzelf geen coach of trainer maar had stiekem toch echt wel zicht op wat wel en niet werkte in het veld. Iets waar door de rest van de begeleiding dankbaar gebruik van werd gemaakt. Hij zorgde voor de juiste sfeer in het team en regelde alles wat nodig was om de jongens lekker te laten voetballen. Hij was begeleider maar ook de grootste fan en supporter, aanwezig bij elke wedstrijd maar ook bij de trainingen. Bij de wedstrijd hoorde je dat hij er was, niemand kon de wissels zo duidelijk aankondigen, niemand riep zo hard wanneer een bal er net niet in ging, niemand kon zo aanstekelijk schreeuwen als er gescoord werd.


Hij heeft de afgelopen jaren zijn team letterlijk zien groeien, van de kleine jongetjes van toen naar de grote jongens die het nu geworden zijn. Waar hij tot een paar jaar geleden nog omlaag moest kijken om de jongens aan te kijken lopen er nu verschillende op het veld waarbij hij omhoog moest kijken om ze in de ogen te zien. Net zoals wij nu opeens omhoog moeten kijken om hem nog een keer te ‘zien’.

Wij wensen de familie en dierbaren veel kracht toe om dit onwerkelijke verlies te dragen. Ook bij Cobu Boys zal hij gemist worden. Afgelopen zaterdag is door diverse teams een minuut stilte in acht genomen, speelden Heren 1 en Vrouwen 1 met rouwbanden en heeft de vlag bij de ingang half stok gehangen. Komende zaterdag is in de bestuurskamer de gelegenheid om Edwin te herdenken en een boodschap voor de familie achter te laten.

Condoleren is mogelijk op zondag 5 december van 17-18 uur in de Lounge Lichtzaal van crematorium Amersfoort. De uitvaart zal dinsdag 7 december om 13 uur in besloten kring plaatsvinden.

Namens v.v. Cobu Boys,

Eddy Bruijn, Patrick Donath, Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)