Een jaar na Eemnes

De derde helft. “We gaan op de fiets!”. Warempel, opnieuw ontstond een briljant idee tijdens de derde helft op woensdagavond. Dit keer “We gaan op de fiets!”.

Het plan hield stand! Die zaterdag moest Cobu Boys 1 de competitiewedstrijd spelen in Eemnes, en als trouwe supporters hadden vier Krasse Knarren het krasse plan om op de fiets naar Eemnes te gaan, om daar Cobu Boys 1 te gaan aanmoedigen. O ja, en voorafgaand aan de wedstrijd eerst lunchen in Eemnes. Krasse Knarren on tour!

Route uitstippelen, banden oppompen, lunchroom reserveren, voorpret alom, alles klaar. Het was de eerste zaterdag in maart 2020, het was de laatste zaterdag dat we zonder beperkingen voetbalden…

Zaterdagmiddag 7 maart om 12 uur vertrokken we vanaf Sportpark Zielhorst. Gerco van de Kamp, Herman van de Vlasakker, Rudolf Meijer, en ondergetekende. We moesten onze trouwe vrijwilliger Rudolf eerst uit ’t OnderInn sleuren, hij was nog volop bezig om van alles te regelen. Ondertussen werd op de velden volop gevoetbald, andere teams maakten zich klaar om naar een uitwedstrijd te gaan, of om zich te gaan omkleden. Vrolijke muziek klonk uit de kantine, Mario zwaaide ons uit.

Een mooi en gezellig fietstochtje van een uur volgde. Via Hoogland naar Eembrugge, langs de Eem naar het mooie oude gemaal Eemnes, langs de fietsveerpont Eemnes, en dan ben je al in Eemnes. Het was overal lekker druk, uit de verte zagen we de bedrijvigheid op de velden van TOV en Baarn.

Na de uitstekende lunch snel naar voetbalclub Eemnes, waar de spelers net begonnen met de warming-up. Het werd een mooie middag, al verliep de wedstrijd zelf teleurstellend. Na de wedstrijd stapten we weer op de fiets, en met de koude tegenwind in de polder werd het nog een flinke inspanning. Ja, ja, Krasse Knarren on tour. Wie had ’t ook alweer over een briljant idee?

De warmte van onze club stroomde ons tegemoet toen we de Cobu Boys kantine binnen kwamen. Damion en Ralph trokken gelijk een paar extra stoelen bij de stamtafel, Bert de Ruiter schonk alvast een biertje in. Top, heerlijk om zo onthaald te worden, de inspanning was snel vergeten.

Die sfeer en dat biertje vergeet ik niet meer. Het was de eerste zaterdag in maart 2020, het was de laatste zaterdag dat we zonder beperkingen in de kantine zaten…

Dat is vandaag precies een jaar geleden. Ik ga u niet vertellen wat er sindsdien allemaal gebeurd is, wat er wel of niet mag, dat weet u allemaal zelf wel.

Net als u verlang ik ook naar die gewone zaterdagen. Lekker een potje voetballen, of als toeschouwer naar een wedstrijd gaan. Gezellig napraten na de wedstrijd, met bier of bitterbal, of wat je voorkeur maar heeft. Dat gaat ook weer gebeuren, daar ben ik van overtuigd!  

En dan, dan gaan de Krasse Knarren gewoon weer on tour! Als vrijwilliger bij Cobu Boys, als supporter van Cobu Boys 1, als voetballer bij de Krasse Knarren. Natuurlijk zijn er zo nog heel veel leden van Cobu Boys die er precies hetzelfde over denken. Want we blijven met z’n allen liefhebber van voetbal…

Ik kijk nu eerst uit naar de Cobu Boys Pubquiz aanstaande vrijdag 12 maart! Dat wordt lachen! Met leuke vragen, ook over de rijke historie van Cobu Boys. Weet u bijvoorbeeld in welk restaurant de 4 Krasse Knarren on tour hebben geluncht voorafgaand aan de wedstrijd in Eemnes? Het zou zo maar ’s een vraag kunnen zijn…

Heb jij je al opgegeven?

06-03-2021, Aaldert Hofman

Attachment