Cobu Boys Periodekampioen!

De Gouden Tip kwam van Damion: “weet je nog wat er 10 jaar geleden gebeurde? Toen werd Cobu Boys Periodekampioen!”. Reden genoeg om dat weer even onder de aandacht te brengen!

Op 26 maart 2011, dus inderdaad vandaag 10 jaar geleden, pakte Cobu Boys de titel in de 2e periode. Het was een mooi seizoen voor het team van hoofdtrainer Imam Evre en teammanager Peter Kouwenberg. In de competitie werden mooie resultaten behaald. Cobu Boys was in felle strijd met DVSU om de bovenste plaats in de stand. Het doelsaldo werd belangrijk.

Nick bewaart zijn krachten voor de wedstrijd…

De beslissing viel op het kunstgrasveld, voorzien van spandoeken, aangemoedigd door alle Cobu Boys supporters. Op het kunstgrasveld won Cobu Boys met 5-0 van de vereniging Dalto uit Driebergen. Het is goed mogelijk dat je de vereniging Dalto niet kent, want na dat seizoen 2010/2011 zijn zij gefuseerd met CDN tot de FC Driebergen.

Felicitaties voor Nick na de 1-0

Het verslag in de krant vertelt eigenlijk het hele verhaal van de wedstrijd, lees het maar eens lekker na. Ik voeg er nog graag een paar leuke details aan toe. In het verslag staat dat Achmed Bensalah met een prachtige lob de 5-0 maakte; er staat niet bij dat dat zijn enige treffer ooit in Cobu Boys 1 was! Terechte aandacht ook voor Nick van Leersum, die in zijn 49 wedstrijden in Cobu Boys 1 tot 3 treffers kwam.

De opstelling van Cobu Boys 1 staat ook in het verslag: Sina Baghbani (en niet Benali zoals in de krant stond), Seth van Leersum, Bob van Zoeren, Erjan Ates, Nick van Leersum; Lavin Sharif, Wessel Schmidt, Bob Flohr (vervangen door Tom Voost), Elwin de Vries (vervangen door Niels Timmer), Dustin Abdulkadir, en Damion Dekkers (vervangen door Achmed Bensalah). Kent u ze nog?

Met de periodetitel op zak kon Cobu Boys zich gereed gaan maken voor de nacompetitie. Daarin wist Cobu Boys de promotie naar de 3e klasse te bereiken, door een 0-1 winst op DEV Doorn op 11 juni 2011.

Damion, dank voor de mooie tip!

27-03-2021, Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)