Jubilaris Damion Dekkers: 150 wedstrijden Cobu Boys 1

Cobu Boys boegbeeld Damion Dekkers heeft een mooi jubileum behaald! Op zaterdag 7 maart 2020 speelde hij zijn 150e wedstrijd in Cobu Boys 1. Normaal gesproken besteden we daar bij de eerstvolgende thuiswedstrijd ruimschoots aandacht aan, maar ja, toen kwam het coronavirus…

Nu, aan het einde van het seizoen, wilden we zijn jubileum beslist niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom werd Damion bij de laatste training van het seizoen in de bloemen gezet. Iets minder aandacht, maar zeker niet minder gemeend.

Damion debuteerde meer dan 10 jaar geleden in Cobu Boys 1, dat was op 20 december 2008, slechts enkele dagen voor zijn 19e verjaardag. Dat was een thuiswedstrijd in de 3e klasse C tegen TOV, een wedstrijd die helaas met 1-3 verloren ging. Damion startte in de basis.

Het duurt daarna bijna een jaar voordat we het eerste doelpunt van Damion in Cobu Boys 1 kunnen noteren. Op 7 november 2009 maakt hij al na 5 minuten de 1-0 in de wedstrijd thuis tegen Benschop, op aangeven van Manolo van Leijenhorst. Een maand later scoort Damion 2 keer tegen Woudenberg.

In de seizoenen daarna zien we Damion Dekkers gelukkig nog veel vaker scoren en is hij een vaste waarde voor Cobu Boys 1. Zijn 100e wedstrijd speelt hij in het seizoen 2016-2017, en daarna loopt de teller gestaag door naar de 150e competitiewedstrijd op 7 maart 2020.

Doeltreffend bleef hij ook, met mooie prestaties in seizoen 2018-2019. In de thuiswedstrijd tegen HVC scoorde hij maar liefst 5 keer, en een paar maanden later scoorde hij tegen ASV ’65 vier keer. In totaal scoorde hij tot nu toe 51 maal voor Cobu Boys.

Een knappe prestatie en we hopen Damion nog veel vaker in Cobu Boys 1 te zien!

Proficiat, Damion!

Leave a Comment

(required)

(required)