Hoe is ’t met… Baktosh?

Baktosh, je kent hem wel. Anders herken je hem wel van de foto, al zul je hem beter herkennen in zijn scheidsrechterstenue. Want Baktosh is scheidsrechter bij Cobu Boys, nadat hij vele jaren bij de senioren speelde. Bijna elke zaterdag een wedstrijd, en een biertje.

We vroegen aan Baktosh hoe ’t met hem ging in de afgelopen periode.

Baktosh Doroni is 46 jaar oud. Hij woont in Hooglanderveen samen met zijn vriendin en twee zoons. Baktosh is sinds 1998 lid van Cobu Boys, omdat hij in die tijd in Schothorst woonde. Hij had de keuze uit verschillende voetbalverenigingen en koos voor Cobu Boys vanwege de sfeer, humor en gezelligheid bij de club.

Begonnen als speler in het tweede van Cobu Boys, beëindigde hij zijn spelersloopbaan door de jaren heen in het zevende. Tegenwoordig is hij dus al jaren met veel plezier scheidsrechter.

In het dagelijks leven is hij facilitair medewerker bij ROC Midden Nederland. Door de Coronacrisis ondervond hij erg veel hinder want de school was helemaal dicht. Hij mocht niet werken vanwege corona, en dat vond hij op zijn zachtst gezegd erg vervelend. “Nu kan ik gelukkig voor drie dagen weer aan het werk, omdat de centrale examens afgenomen mogen worden. Dit wel geheel volgens de regels van het RIVM”, aldus Baktosh afgelopen maand.

Dat hij thuis moest werken, vond hij soms wel lastig, omdat iedereen thuis moest werken. Tja, ook de kinderen vragen meer aandacht toen ze niet naar school mochten. Hoewel hij thuis werkte, was er door de lock-down natuurlijk ook (veel) meer vrije tijd. Baktosh brengt die door met (veel) films kijken en wandelen in de natuur.

Op de vraag wat hij het meest mist, antwoordde Baktosh: “Gezelligheid bij Cobu Boys, lekker weer een wedstrijd fluiten, mijn moeder, sociale contacten, gezellig een biertje drinken…” Hij hoopt dan ook dat iedereen gezond is en blijft, en dat hij snel weer een biertje kan komen doen bij de Club.

Leave a Comment

(required)

(required)