Hiep, hiep, hoera!

Drie verjaardagen, drie leden van de Club van 100, drie leden van Cobu Boys, drie mannen met een rijk verleden bij onze vereniging. Daarom graag even uw aandacht voor Harrie Strijbosch, Jos van den Heuvel, en Jeroen Jooren, alle drie jarig op 7 februari. Proficiat, mannen!

Harrie Strijbosch, de nestor van dit drietal. De jaren beginnen nu echt te tellen voor Harrie, gelukkig zien we hem toch nog regelmatig op de club. Natuurlijk kent u hem als de oud-voorzitter van de Club van 100, of als barman op de woensdag- of donderdagavond, of als gastheer op de zaterdagmiddag, of als lid van de Klussenclub. Maar kent u hem ook als keeper?

Het was begin januari 2003, Cobu Boys had een dag sporthal Zielhorst afgehuurd om te zaalvoetballen. Een hoogtepunt van deze dag was de wedstrijd tussen de Kabouters en de Krasse Knarren. Bij de Krasse Knarren stond Harrie in het doel. De foto is niet goed, maar het geeft wel goed de leuke sfeer aan. Harrie keepte wel vaker, zoals bij het Oliebollentoernooi. Altijd viel het mij weer op dat Harrie niet eenvoudig te passeren was. Behalve door de Kabouters…

Jos van den Heuvel, lid van Cobu Boys sinds 1853, als ik het goed heb. Al heel lang lid, en ook al heel lang vrijwilliger bij onze vereniging. Natuurlijk kent u hem van de Klussenclub, maar weet u dat Jos ook jaren lang KNVB-scheidsrechter is geweest? Bij Cobu Boys was hij grensrechter bij Cobu Boys 1, trainer van Cobu Boys 2, trainer van de Krasse Knarren, wedstrijdsecretaris en bestuurslid. Natuurlijk was hij ook voetballer.

Voetballen met Jos was nooit saai. Dat mocht ik persoonlijk in verschillende teams ervaren. Op de foto staat hij vierde van links, met zonnebril en watertas. Je mag 1 x raden waar de inhoud van de watertas uiteindelijk belandde. Linkspoot, met rechts schiet hij nog geen deuk in een pakje boter. Maar met links schiet hij des te beter! Passeerbeweging buitenom, en dan keihard schieten. Of toch nog een mannetje passeren, en nog een, en nog een, … Uit onmogelijke hoeken scoren, en op onnavolgbare wijze fantastische kansen missen. Nooit te beroerd om zijn hele ziel en zaligheid in de strijd te gooien. Af en toe een mopperpot, dat ook. Het was ook altijd een genot om als scheidsrechter een wedstrijd te fluiten waarin Jos meespeelde, dat zult u begrijpen…

Jeroen Jooren, de benjamin van dit drietal. Toch loopt ook hij al meer dan 10 jaar rond bij Cobu Boys, wist u dat? Kent u hem eigenlijk wel? Bij Cobu Boys is hij te vinden bij het team waarin zijn zoon speelt. Weet u dat Jeroen dit seizoen, en ook volgend seizoen, hoofdtrainer is bij Roda ’46 op de zondag? Hij was ook hoofdtrainer bij Cobu Boys!

Hoofdtrainer bij Cobu Boys werd Jeroen in het seizoen 2008/2009. Het jaar daarvoor was hij assistent van Rob Snijders. Het team van Cobu Boys kreeg een jonge trainer, met een frisse blik langs de lijn en op het veld. Een mooi seizoen. Een man ook die verder keek dan alleen het eerste, hij had (en heeft) ook oprechte belangstelling voor de overige teams van de vereniging.

Drie mannen met liefde voor de bal, weer een jaartje ouder…

07-02-2020, Aaldert Hofman

Attachment

1 Comment

  • harrie strijbosch

   28 februari 2020

   Leuk stukje over de drie jarigen.Naast de al opgenoemde feiten bij Cobu boys was ik ook nog 35 jaar secretaris van de COVS Amersfoort en 30 jaar scheidsrechter.
   Jos van de heuvel is toch geen lid van 1853????? ha ha ha.

Leave a Comment

(required)

(required)