4 op een rij voor dames 1

Afgelopen zaterdag stond er alweer een thuiswedstrijd op het programma. De dames van Achterveld 2 kwamen naar Sportpark Zielhorst. Dit team was niet onbekend, aangezien de allereerste wedstrijd van dit seizoen de dames elkaar ook al troffen in de voorronde beker. Deze wedstrijd werd toen met 0-1 gewonnen door onze dames. Pupil Lizet mocht de aftrap nemen en wist de keeper te passeren! Van de 6 thuiswedstrijden hebben 4 dametjes uit de MO11 weten te scoren. De wedstrijd zelf was niet een van de beste. De eerste 30 minuten waren de dames voornamelijk op de helft van de tegenstander, maar kansen werden niet benut. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam de tegenstander meer op de helft van onze dames, maar ook zij wisten niet gevaarlijk te worden. De tweede helft begon niet veel beter. Sterker nog, Achterveld speelde meer op de helft van Cobu Boys dan andersom. Dit werd gelukkig wel recht getrokken, maar ook nu werden de kansen niet benut. Achterveld was nog dichtbij een doelpunt na een verkeerde actie voor de goal, maar gelukkig kwamen de dames goed weg. Het geloof op een overwinning was langs de lijn inmiddels verdwenen toen Inge een vrije trap mocht nemen. Ze bracht de bal met een mooie trap richting de goal waar Jonna, die met haar rug naar de keepster stond, tussen twee speelsters van Achterveld door, met een mooie actie de richting van de bal nog iets veranderde en de keepster de bal niet meer kon stoppen (voor de echte voetbalfan, een beetje zoals keeper Martin Hansen van ADO Den Haag scoorde tegen PSV in 2016). Een rare goal, een lucky goal, pech voor de keepster, hoe je het ook noemt, het was een en dit was uiteindelijk voldoende om de winst toch binnen te slepen. De vierde thuiswedstrijd op rij waar de dames de winst wisten te behalen. Dank aan de supporters die de kou en motregen trotseerden en Inga van de MO19 die weer bereid was een steentje bij te dragen!
WOTM was Sophie die zich weer van haar beste kant liet zien.

De komende wedstrijd, de laatste voor de winterstop, is de bekerwedstrijd die 14 december om 17:00 uur bij SO Soest gespeeld gaat worden.