Zege met een bijsmaak voor CB1

De hoofdmacht van Cobu Boys blijft in het spoor van koploper Zeist. Zaterdag werd stadsgenoot KVVA met 4-1 verslagen. Domper op de feestvreugde was een terechte rode kaart voor een van de CB-spelers.

Vandaag komt KVVA (dat team waar de sympathieke Femke van Odijk trainer van is) bij ons op bezoek en natuurlijk willen wij deze derby winnen om volgende week met een goed gevoel de strijd om de koppositie tegen Zeist aan te gaan….
De eerste kans in de deze wedstrijd is voor Cobu Boys als Boris Bunnik met een mooie steekpass Oualid El Kaddouri weet te bereiken die Robin van den Brom in scoringspositie brengt…hij schiet.
Even daarna krijgt KVVA ook een kans om te scoren…ook zij schieten naast.
Een vrije trap (net buiten de 16) van Iliass Stremming gaat daarna over.
In de 9e minuut zien we hierna een mooie aanval (uit het zogenaamde boekje) als Kheibar op Boris speelt die via Iliass de bal vanaf rechts perfect voorgeeft op Tim Govers die de 1-0 weet te scoren.
De 2-0 laat even op ons wachten, maar in de 25e minuut is het eindelijk zover als Robin de linker benedenhoek van onze tegenstander weet te vinden.
11 minuten later (36e minuut dus) speelt Matthijs Nieman op Boris die op inzet Cumali Karaman weet te bereiken….hij haalt uit en knalt op de lat!
In de 38e minuut zien we daarna Robin vanaf een metertje of 30 een vrije trap nemen die door de keeper van KVVA tot corner wordt verwerkt.
2 minuten later passt Cumali op Robin die vanaf links op gevoel Tim CG weet te vinden die de 3-0 (en zijn 2e) scoort.
We gaan met een 3-0 voorsprong de rust in.

De 2e helft….

Met Mike de Graaf, die Kheibar Mangal vervangt, gaan we de 2e helft in.
In de 55e minuut is het KVVA die onze voorsprong verkleint tot 3-1 en is het Robin die 2 minuten hierna op aangeven van Oualid de 4-1 (zijn 2e) scoort.
Na de wissel Iliass voor Burak Yasir Rahat gebeurt er in de 70e minuut iets wat voor iedereen onbegrijpelijk is. Ik ga niet op de details in maar er is een actie van 1 van onze spelers die terecht rood oplevert. Een actie die ik
diep en diep betreur waardoor de wedstrijd tijdelijk onderbroken moet worden. (voor alle lezertjes…Cobu Boys zal een passende actie ondernemen, ik vertrouw daarop!)
Na de onderbreking gaan we nog 15 minuten aan de bak, gescoord zal er echter niet worden.
Hoewel we vandaag winnen en naar positie 2 stijgen is er een ‘katerig’ gevoel. Een gevoel dat ook bij onze supporters meespeelt want zij weigeren vandaag een ‘ man of the match’ te benoemen. Begrijpelijk maar ook weer niet….
Uw stukkiesschrijver moet dan maar aan de bak…het is niet anders.