Dames 1 wint van SEC

Zaterdag mochten de dames van Cobu Boys weer een thuiswedstrijd spelen, dit keer tegen de dames van SEC. De aanloop was niet zonder problemen. De scheidsrechter was onverbiddelijk toen bleek dat er jonge dames mee waren die nog geen 15 waren, waardoor SEC meteen voor een probleem werd geplaatst. De eerste helft zouden er gewoon 11 dames op het veld staan, de tweede helft slechts 10. Toch liet het team zich niet kennen en kon de wedstrijd gespeeld worden. Na de aftrap van pupil Lina, die mooi wist te scoren, was de officiële aftrap, waarbij ook de dames aandacht vroegen voor het ‘nee tegen racisme’ en een minuut niet speelden. Daarna ging het in de eerste minuten zo snel, dat binnen 2 minuten 2 keer werd gescoord. Direct na de aftrap werd de bal veroverd en de 16 ingebracht, en na 45 seconden werkte Esther de bal in de goal. Nog geen minuut later was het Georgette die hem in het net wist te krijgen. Vervolgens leek het een makkelijke wedstrijd te worden, ook omdat de dames van SEC geen wissels konden inbrengen, maar Iris besloot de wedstrijd spannender te maken door een overtreding waar een gele kaart op volgde, met als gevolg 10 minuten tijdstraf. Inge trok daarop de keepershandschoenen aan en zorgde ervoor dat de vrije trap niet gevaarlijk werd. Lang kon de tegenstander niet gebruik maken van een man meer in het veld, omdat een speelster uit moest stappen door een blessure. Met een 2-0 ruststand gingen de dames de kleedkamer in. Na rust moest de tegenstander met 10 man het opnemen tegen 11 van Cobu Boys. Het duurde niet lang voor Esther haar tweede goal maakte. Larissa speelde Manon aan die hem keurig voor gaf en Esther kon hem mooi inkoppen. Ook de 4-0 kwam van Esther en Manon deed er nog een schepje bovenop door er 5-0 van te maken. Esther nam niet genoegen met een hattrick en werkte ook nog de 6-0 in het net.
De dames van SEC streden tot het eind, maar konden niet zorgen voor een stunt. Mede dankzij de inzet van Isa en Inga uit de MO19-1 werden de drie punten toegekend aan Cobu Boys.

Komende zaterdag staat er om 12:00 uur weer een thuiswedstrijd op het programma. De dames nemen het dan op tegen Vriendenschaar VR1.