Dames 1 wint derby tegen VOP.

Zaterdag speelden de dames van Cobu Boys thuis tegen de dames 1 van VOP. Onder toeziend oog van enkele oudgedienden van de club (wat erg werd gewaardeerd), met Isa (15) als wissel en Robin als reporter langs de lijn, mocht pupil Chelsea de aftrap nemen en zij wist bijna te scoren. Beide teams wilden deze derby natuurlijk winnen en beide teams waren door blessures niet compleet. Met Lian op krukken en Irene die vanwege hamstringklachten alleen als wissel ingebracht mocht worden als het niet anders kon, miste Cobu Boys het vaste middenveld. Jonna en Manon waren echter prima vervangers en zetten hun beste beentje voor. VOP speelde met een voor onze dames onbekende keepster, omdat hun vaste keeper Maaike vanwege een zware knieblessure de rest van het seizoen is uitgeschakeld. Deze keepster stond haar mannetje, maar ze kon een schot van Manon, die via de rug van een eigen speelster op haar af kwam niet keren. Met een 1-0 stand voor het thuisteam gingen de teams de rust in. Na rust zochten de dames van VOP naar een aansluitingstreffer, maar na een mooie pass van Inge, wist Sophie de bal goed voor de voeten van Manon te krijgen en kon zij haar tweede goal maken. Helaas zat een hattrick er niet in, maar de dames gingen met een goed gevoel met een 2-0 overwinning het veld af. Na afloop doken ze met zijn allen nog even de kantine in om de overwinning te vieren en om op te warmen.

Komende zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen de dames van SEC om 12:15 uur.

WOTM werd mede door haar doelpunten, Manon de Bruin

Attachment