Wie weet wie Oldie is?

Het is bijna zover. In de Algemene Ledenvergadering van Cobu Boys op 11 november stelt het bestuur voor om Hans Wijkhuizen en Arie van Bemmel te benoemen tot Erelid van onze vereniging. Een beetje extra aandacht voor deze clubmannen kan geen kwaad. Nu aandacht voor Hans Wijkhuizen, een paar dagen geleden stond Arie van Bemmel centraal.

Hans Wijkhuizen, en let op, het is beslist niet Hans van Wijkhuizen, loopt al een kleine 25 jaar rond bij Cobu Boys. Lid geworden in 1995, en eigenlijk al die tijd ook actief als vrijwilliger. Maar Hans begon als voetballer bij Cobu Boys 5, bij de Veteranen.

Hans Wijkhuizen, voorste rij, achter de bal.

Daar drukte hij zijn stempel op een unieke manier op het team…

In die jaren hadden wij nog ons maandelijkse clubblad, de Cobu Boys Klok. Belangrijk onderdeel van dat clubblad waren de wedstrijdverslagen. Vandaag de dag, in de wereld van Instagram, Twitter, Facebook, is het niet meer voor te stellen dat je een maand moet wachten om het verslag van een wedstrijd te lezen. Wat een ouderwetse flauwekul, zo’n clubblad. Instant gratification, dat is toch wat we tegenwoordig willen? (Zoek maar op, dat moeilijke woord).

Nee, nee, nee, dat hebt u helemaal mis. Want stel je toch voor dat je elke maand weer de wedstrijdverslagen leest over jouw team, ondertekend door “Oldie”. Wie? Ja, het was duidelijk dat Oldie in Cobu Boys 5 speelde. Of elke week daar langs de lijn stond. Maar wie was het? Het bleef een geheim, het hele seizoen lang. Verhitte discussies, weddenschappen, glasharde intimidatie, keiharde ontkenningen. Elke zaterdag was het een geweldig onderwerp van discussie bij de Veteranen. Wie was “Oldie”?

Ja, u zult het inmiddels wel geraden hebben. Hans Wijkhuizen was Oldie! Wat een fantastische stunt, en wat een geweldig schrijver is hij. Lees de stukjes maar eens, de onderkoelde humor en zelfspot zijn geweldig leuk. Ik geniet er nu weer van, net zoals in het seizoen 1998/1999. De veteranen waren blij met hun verslaggever!

Al die jaren bij Cobu Boys bleef Hans zeer actief, in allerlei vrijwilligerstaken. Van schrijver tot redacteur van het clubblad, webredacteur, en samenstellen van de flyer bij de thuiswedstrijden van Cobu Boys 1, waar hij ook gastheer is. Bestuurslid, sponsorcommissie, en vertegenwoordiger naar het Amersfoorts Convenant. Last but not least, hij is al 20 jaar secretaris van de commissie die de Club van 100 trekt.

Hans Wijkhuizen, terecht voorgedragen als Erelid van Cobu Boys.

Hans Wijkhuizen, tweede van links

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)