Vrouwen 1 nog steeds een visitekaartje

Afgelopen zaterdag speelde de Vrouwen 1 van Cobu Boys een uitwedstrijd tegen de dames van FC Almere. De wedstrijd zou pas om 15.05 uur beginnen, maar begon zelfs 15.10 uur, omdat de grensrechter van de tegenstander nog niet op het veld was. Helaas had de KNVB weer geen scheidsrechter beschikbaar, dus had FC Almere zelf een scheidsrechter geregeld. Nadat er een paar keer een mooie bal op de scheidsrechter was gegeven door een speler van Cobu Boys, werd er na een paar minuten toch maar besloten, nadat er al eerder door Cobu Boys op was gewezen, dat de scheidsrechter niet meer in dezelfde kleuren als de vrouwen van Cobu Boys in het veld moest staan. Dit zorgde, in het donkere miezerige weer, voor teveel verwarring. De wedstrijd verliep aanvankelijk prima en de dames van Cobu Boys wisten een 1-0 achterstand op mooie wijze om te buigen naar een 1-1. Helaas werd de wedstrijd steeds grimmiger en nam de scheidsrechter niet elke keer de juiste beslissingen. Dit leidde tot irritatie en zelf tot een 2-1 achterstand in de laatste minuut van de blessuretijd. Inmiddels was het 16.00 uur en werd het steeds donkerder.

De heren 2 van Cobu Boys speelden tegelijkertijd een wedstrijd op het naastgelegen veld tegen FC Almere 4 en was in plaats van om 15.05 uur om 15.16 uur begonnen. Na een kwartier rust werd bij hen het spel weer hervat en stonden onze dames al even klaar op het veld, maar de grensrechter en de tegenstander waren nergens te bekennen. Na 25 minuten rust en dus 10 minuten blauwbekken in de kou, kwamen de dames van FC Almere met de scheidsrechter het veld op en werd het spel hervat. Vervelende overtredingen werden vervolgens niet consequent bestraft en ingooien werden toegekend aan de tegenstander, terwijl onze grensrechter netjes aangaf dat de ingooi voor Cobu Boys was. Toen hij hier wat van zei tegen de scheidsrechter, werd hij weggestuurd en kon een speelster van Cobu Boys de vlag overnemen. De irritatie liep steeds meer op. Twee spelers van FC Almere kregen een gele kaart, maar de scheidsrechter noteerde de rugnummers van deze dames niet. De staf van FC Almere was netjes, niets aan op te merken, de dames speelden hard en doordat de scheidsrechter de grensrechter van de tegenstander volgde bij het vlaggen voor buitenspel, terwijl het geen buitenspel was, kwamen onze dames niet meer toe aan scoren. Het werd donkerder en donkerder en onze staf, aanvoerder en dames op het veld gaven aan dat het niet meer verantwoord was om door te spelen, maar de scheidsrechter voerde als argument aan dat hij het allemaal nog zag en dat er dus doorgespeeld werd. Bijzonder was dat hij niet zag dat er drie spelers op de grond lagen en hij het spel gewoon verder liet gaan, terwijl verzorging gewenst was. Inmiddels was de scheidsrechters-coördinator langs het veld komen staan en vroeg ons waarom onze grensrechter was weggestuurd (die netjes zijn excuus aanbood voor het commentaar dat hij had gegeven) en deze coördinator heeft er uiteindelijk voor gezorgd, onder protest van de scheidsrechter, dat de wedstrijd uiteindelijk 5 minuten eerder stopte met een 3-1 achterstand.

De staf is heel trots op deze dames, omdat zij zich keurig hebben gedragen op en naast het veld. Zij zijn geen discussies aangegaan met de scheidsrechter en bleven strijden in het donker. Trots is de staf op dit mooie team, dat sportiviteit blijft tonen en dat een visitekaartje blijft voor Cobu Boys. Het is een gezellig en mooi damesteam! De dames zijn een hecht team, dat al met zijn allen naar de wedstrijd van Ajax tegen Go Ahead Eagles is geweest, samen met de beide MO17 teams naar het Dames Nederlands Elftal in de Galgenwaard, de sinterklaasviering gaat plannen (Sint, we zien je graag verschijnen) en er al plannen zijn om samen met de MO17 teams een kerstviering te houden. En dan in februari op trainingskamp!