CB1 definitief naar nacompetitie

Bert van den Brom.

De hoofdmacht van Cobu Boys moet via de nacompetitie proberen om degradatie naar de vierde klasse te voorkomen. Dat is de belangrijkste conclusie na de 4-1 nederlaag tegen Nita. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Op deze warme en ‘zomerse’ dag is de wedstrijd 14 minuten oud als wij de 1e echte kans van deze wedstrijd zien. Vanaf het middenveld weet Mike de Graaf onze Boris Bunnik in scoringspositie te brengen…de keeper van Nita weet de inzet van Boris uit zijn linkerhoek te keren. Hierna zien wij een afstandsschot van onze tegenstander 4 minuten later maar net naast gaan. Het spel gaat over en weer in deze wedstrijd zonder echte kansen, zodat de scheidsrechter na 24 minuten besluit om een drinkpauze in te lassen.
In de 29e minuut is er op de linkerkant een mooie combinatie tussen Lambert Bax en Robin van den Brom…. Lars Van der Zanden komt in scoringspositie, maar schiet helaas (ver) over. Een paar minuten later is het Nita die bijna weet te scoren…uit een corner wordt er (gelukkig voor ons) over gekopt. Weer een paar minuten is het Cumali Karaman die een doelpoging waagt….zijn schot gaat naast.
Hierna is het Nita die wil scoren, maar zij vergissen zich in Sander van Andel die met een geweldige reflex een schot tot corner tikt. Uit deze corner weet Nita wederom niet te scoren….voor een leeg doel schieten zij naast en komen wij goed weg. Verdere kansen doen zich niet voor in deze 1e helft.
In de 2e helft zien wij opeens Tom Winter in het veld staan die Lars heeft vervangen. Even daarna moet Sander weer aan de bak….met een geweldige redding tikt hij een inzet van onze tegenstander tot corner.
Diezelfde tegenstander weet in de 64e minuut bijna te scoren….gelukkig weet Robin een bal van de lijn te keren…mooie actie. Daarna maar een wissel. Illias wordt vervangen door Florian Wijsbeek.
Na deze wissel zien wij in de 64e minuut een wonderschoon doelpunt van Wessel Schmidt….met een grandioze lob weet hij ons op een 0-1 voorsprong te brengen.
De blijdschap is van korte duur als de vandaag weer zeer goed keepende Sander kansloos is…met een geplaatste kopbal scoren zij (Nita) de gelijkmaker, 1-1.
Even later is Sander wederom kansloos als onze tegenstander de 2-1 maakt.
Het wordt tijd voor een nieuwe drinkpauze en een wissel. Burak Yasir Rahat komt erin en Cumali gaat eruit.
We zitten inmiddels in de 77e minuut als onze tegenstander de 3-1 en even daarna zelfs de 4-1 maakt.
Dit zal ook de einduitslag worden. We kunnen ons nu volledig richten op de nacompetitie….het is niet anders.