Cobu Boys kwam zaterdag nog wel op een 1-0 voorsprong tegen Altius, maar uiteindelijk was de nummer 12 van de ranglijst niet opgewassen tegen de numer 3: 6-1.  Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Na tien minuten openen we de score. Florian Wijsbeek wordt in de ‘16’ aangespeeld. Hij geeft daarna perfect op de inlopende Illias Stremming, die beheerst scoort, 0-1!
We zijn enkele minuten later als Altius na een vrije trap simpel onze verdediging uitspeelt, 1-1.
Onze Sander van Andel moet 2 minuten later aan de bak om de 2-1 te voorkomen. Met een mooie reflex tikt hij een schot van onze tegenstander tot corner.
Het spel gaat hierna over en weer. We zijn zeker niet de mindere, maar het is toch echt Altius dat na een half uur een penalty mag nemen na een ongelukkige handsbal van Lars van der Zanden. Sander is kansloos, 2-1 dus!
Ongelukkig zullen we blijven deze wedstrijd. Zo moet bijvoorbeeld Wesley Lans na een half uur geblesseerd het veld verlaten, wat een domper weer. Hij wordt vervangen door Danny de Vries.
In de 40e minuut heeft onze verdediging het nakijken als Altius de 3-1 scoort. Weer zo’n domper!
En dan vlak voor het rustsignaal de zoveelste domper als Angelo Kramers geheel vrij voor de keeper van Altius op de paal schiet, het zit ons echt niet mee!
We gaan de 2e helft in….we staan binnen no time op een 4-1 achterstand, hoe is mogelijk?
Even daarna heeft Florian de kans (geheel vrij voor de keeper) om te scoren…hij schiet tegen de keeper van Altius op.
Hetzelfde maakt Wessel Schmidt mee in de 54e minuut…ook hij schiet geheel vrij tegen die dekselse keeper van Altius op.
Die andere keeper, die van ons (Sander) laat hierna ook van zich horen….hij weet een vrije trap van Altius tot corner te redden.
Hierna moet Wessel geblesseerd het veld verlaten. Hij wordt vervangen Yasir Rahat. Het is inmiddels de 62e minuut als wij Sander met zijn vingertoppen wederom een tegendoelpunt zien voorkomen en 5 minuten later Cumali Karaman bijna de keeper van Altius zien verassen met een mooie lob, over!
En dan is er het moment wat je niet wilt meemaken. Onze Mehmet stort ter aarde, hij heeft geen lucht! Gelukkig hebben we onze verzorgster Astrid van Beek-Zoutendijk die de nodige rust bewaard. Uw stukkiesschrijver belt op advies van een verpleegkundige een ambulance…..die verschijnt vrij spoedig en het spel wordt hervat.
Hierna loopt Altius uit naar een 6-1 overwinning. Na afloop maken we de balans op en kunnen we stellen dat wij best een goede 1e helft speelden, helaas zitten we in de hoek waar alles tegen zit. Neem nou die gegeven penalty in de 1e helft….volgens onze betrouwbare grensrechter Aart Van Putten was het buitenspel!

Pluspunten vandaag : Dennis van Westerlaak speelde een geweldige wedstrijd en ook Sander van Andel met zijn geweldige reflexen, top. Ennuh…niet te vergeten…het belangrijkste….met Mehmet liep het gelukkig uiteindelijk goed af!