CB1 verslaat JOS/Watergraafsmeer

CB1 heeft de verjaardag van Dennis van Westerlaak zaterdag gevierd met een klinkende overwinning. JOS/Watergraafsmeer werd op Sportpark Zielhorst met 4-2 verslagen. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag spelen we tegen JOS/Watergraafsmeer. Het is de verjaardag van onze Dennis van Westerlaak, die we natuurlijk willen opluisteren met een overwinning.
De wedstrijd is nog geen 53 seconden oud als we een penalty tegen krijgen. Onze doelman Wouter Duizendstra, die de geblesseerde Sander van Andel vervangt, verricht een geweldige redding en stopt deze wat makkelijk gegeven penalty. Hij stompt de bal uit zijn linkerhoek…..top!
We zitten in de 14e minuut als Mike de Graaf van achteruit Robin van den Brom weet te vinden, die vanaf links perfect voorgeeft op onze jarige job Dennis, die bij de 2e paal schitterend intikt, 1-0!
4 minuten later passt Florian Wijsbeek op Robin. Onze Robin geeft mooi voor op Damion Dekkers die bijna scoort….bijna dus…volgens de scheidsrechter met zijn hand, dit levert ons een gele kaart op.
In de 21e minuut ziet Wesley Lans de keeper van JOS iets te ver voor zijn goal staan. Hij twijfelt niet en haalt vanaf een meter of 70 uit…net naast.
Twee minuten later zien we dezelfde situatie. Deze keer is het Robin die uithaalt van 60 meter en 15 centimeter….hij gaat er echt bijna in hoor….helaas voor ons net niet!

Jarige job

Hierna is onze jarige job Dennis aan de beurt…hij haalt in de 25 minuut uit en raakt de buitenkant van de paal. Drie minuten later schiet Damion links naast…wat een kansen zeg!
En dan is daar de 35e minuut….Wesley opent vanaf achteruit op Robin, die vanaf links strak voorgeeft op Lars Van der Zanden die heerlijk de 2-0 erin schiet, lekker hoor!
Drie minuten later scoort Jos de aansluitingstreffer: 2-1.
In de 43e minuut van deze wedstrijd krijgen wij plotseling een vrije trap in de ’16e’ van onze tegenstander. Florian tikt terug op Robin, die het juiste gaatje weet te vinden….hij haalt verschrikkelijk hard uit en het staat 3-1,
Nadat we aan de thee zijn geweest zien we in de 2e helft Cobu Boys goed uit de startblokken komen. Damion passt na een minuut gespeeld te hebben op Boris Bunnik die vanaf rechts voorgeeft op Robin…hij kan er net niet bij.
In de 50e minuut moet Wouter aan de bak. Hij verwerkt een schot van de tegenpartij tot corner.

We zijn een minuutje of 10 later als Boris vanaf rechts mooi voorgeeft op Florian, die mooi aanneemt en uithaalt…zijn inzet gaat links naast.
Even daarna mag Robin een vrije trap nemen net buiten de 16…..zijn schot gaat rakelings  naast.
In de 67e minuut is daar het ongelukkige moment van de verder goed spelende Mike….hij scoort….Wouter is kansloos…eigen doelpunt, 3-2.
Billen  knijpen

Drie minuten later wordt er gewisseld. De geblesseerde Damion wordt vervangen door Burak Yasir Rahat. Hierna wordt het even ‘billen knijpen’. Zo schiet JOS in de 71e minuut net naast en is het even later maar goed dat Wouter alert is als hij de bal na een vrije trap van onze tegenstander uit de lucht weet te pakken. In de 82e minuut kan Boris deze wedstrijd definitief beslissen na de zoveelste strakke voorzet van Robin….de keeper van Jos zit hem echter in de weg en redt.
Daarna de volgende wissel….Boris wordt vervangen door Cumali Karaman. En dan is daar de 87e minuut van deze wedstrijd. Dennis weet Robin te vinden, die uiterst beheerst inschiet, 4-2!
Als daarna Dennis op aangeven van Robin net over schiet, vindt de scheidsrechter het welletjes, hij fluit deze wedstrijd af. Een verdiende overwinning, zeker weten!

Man of the match? De supporters kwamen er niet uit., het werd een 3-3 stand! 3 kozen voor Wouter en 3 voor Robin!
Tja en dan moet uw stukkiesschrijver voor de beslissing zorgen….dat heb ik weer!
Daar gaan we……natuurlijk was het heerlijk om Wouter weer eens in actie te zien en natuurlijk redde hij fantastisch….en wat een instelling! Ga er maar aanstaan…zomaar onze Sander van Andel moeten vervangen!
Top die Wouter, helemaal mee eens! Maar er was er ook nog eentje die naast 2 assists ook nog twee keer geweldig scoorde.
Ja mensen, we moeten wel realistisch blijven hè! Die goosert was toch echt de man of the match vandaag……Robin dus!