Cobu Boys maakt gehakt van Oranje Wit

Cobu Boys 1 is het seizoen overtuigend begonnen. Zaterdag werd vierdeklasser Oranje Wit uit Elst in het bekertoernooi met dubbele cijfers verslagen: 12-0. Onze verslaggever Bert de Ruiter tekende het volgende op.

Het is al snel raak. In de 7e minuut krijgen we een penalty als Wessel Schmidt in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Wessel neemt de gegeven strafschop zelf en schiet beheerst raak, 1-0.

Daarna zien we kansen om te scoren van Lars van der Zanden en Boris Bunnik. Er wordt echter niet gescoord. Na 19 minuten wordt er wel gescoord als Wessel met een mooie steekpass Boris weet te vinden, die zijn directe tegenstander passeert en daarna de keeper van Oranje-Wit verschalkt: 2-0!

Een kleine 6 minuten later is er een zeer zeldzaam moment (‘dat doet ie normaal nooit!’) als Sander van Andel de bal zomaar loslaat. Gelukkig kan Yannick Tielen deze bal opruimen voordat onze tegenstander zomaar ‘gratis’ kan scoren.

In minuut 25 kan Marciano Rijnders op aangeven van Robin van den Brom de 3-0 intikken, hij vertikt het echter! Een minuut later geeft diezelfde Marciano perfect op Boris die het ook vertikt om te scoren…de keeper van Oranje-Wit weet zijn inzet te redden. Wat een kansen krijgen wij!

In de 33e minuut geeft Robin perfect voor op Wessel die uit stand uithaalt….met een geweldige reflex weet de keeper zijn schot te keren. Deze keeper is kansloos als even daarna Wessel vanaf ruim 20 meter een vrije trap mag nemen. Hij schiet fantastisch raak: 3-0.

Robin laat zich niet kennen als hij even later een vrije trap van ruim 20 meter gaat nemen. Hij schiet ook links in de bovenhoek, een schitterende 4-0!

Met deze stand gaan we de rust in. We gaan de 2e helft starten met Jelle Bakker die Yannick vervangt. In deze 2e helft gaan wij de nodige doelpunten zien…let u maar eens op!

49e minuut: Lars met een perfecte pass op Boris, die beheerst de 5-0 scoort!

52e minuut: vanaf rechts een vrije trap van Robin, die Wesley Lans de 6-0 laat intikken!

57e minuut: Robin neemt een vrije trap vanaf ruim 20 meter en weet de bal zo op te laten stuiteren dat de keeper kansloos is, 7-0!

61e minuut: Robin passt perfect op Marciano die de 8-0 scoort!

65e minuut: Lars geeft op Boris die zich mooi vrijspeelt, subtiel van zijn directe tegenstander wegdraait en koel rechtsonderin inschiet, 9-0 een hattrick!

Boris krijgt hierna de verdiende publiekswissel en wordt vervangen door Angelo Kramers.

We zitten inmiddels in de……

75e minuut: Mike de Graaf haalt vanaf 22 meter en 14 centimeter geweldig uit. Zijn schot gaat in de rechter kruising……10-0!

79e minuut: de mooiste van de dag. Vanaf 40 meter is het Wessel die Mehmet Akcan hoort schreeuwen ‘die keeper staat te ver voor zijn goal!’ Wessel ziet het ook en lobt de bal schitterend over die keeper heen…..werelddoelpunt, 11-0! ( en ook Wessel een hattrick!).

83e minuut: Marciano wordt in de 16 onderuit gehaald, penalty dus.

Yasir Rabat schiet de gegeven strafschop koelbloedig in de rechterhoek , 12-0!

Als daarna Wessel een vrije trap mag nemen en zijn schot op de paal ziet belanden en ook Angelo nog bijna weet te scoren vindt de vandaag goed leidende scheidsrechter het de hoogste tijd om deze wedstrijd af te fluiten. We waren vandaag duidelijk een ‘maatje’ te groot voor onze tegenstander en winnen overtuigend met 12-0.