Terras vernoemd naar clubicoon Krijn Westdijk

Het terras bij de kantine draagt voortaan de naam Krijn Westdijk Terras. Een passend eerbetoon aan dit clubicoon, dat al sinds de jaren zestig actief is voor Cobu Boys.

Krijn Westdijk, geboren op 20 februari 1932, heeft vele functies bekleed binnen de vereniging. Hij is al lid sinds de jaren 60 van de vorige eeuw, om precies te zijn sinds 7 september 1964. Krijn Westdijk heeft vele functies bekleed binnen de vereniging. Eerst van 1966 tot 1972 als bestuurslid, daarna van november 1972 tot november 1986 als voorzitter en daarna opnieuw lid van het bestuur tot 6 september 1999. Een onafgebroken periode als bestuurslid van 33 jaar, waarvan 14 jaar als voorzitter.

Daarnaast heeft Krijn Westdijk meer dan 40 jaar het Cobu Boys clubblad “De Klok” verzorgd. Hij was daarin de stuwende kracht, zowel in samenstelling, productie en uitgave van dit blad.

Krijn was niet alleen actief achter de bestuurstafel of als redacteur. In de jaren negentig was Krijn Westdijk gedurende 5 seizoen de wedstrijdsecretaris voor de senioren. Verder was hij van pakweg 1990 tot 2010 leider van een seniorenelftal, al met al zo’n 20 jaar!

Dat Krijn ook scheidsrechter is geweest, zal misschien niet bij veel mensen bekend zijn. Tussen 1960 en 1970 was hij niet alleen KNVB-scheidsrechter, maar ook scheidsrechter in het softbal. Na die periode bleef hij ook bij Cobu Boys actief als scheidsrechter, tot ongeveer 1997.

Achter de schermen was Krijn nog actief als medeorganisator van het schoolvoetbal. Dat deed hij jarenlang (ook hier zo’n 25 jaar) samen met mannen als John Druijff en Aart van Putten senior.

Het is dan ook geen wonder dat Krijn al sinds 1 september 1986 erelid is van Cobu Boys, dus al meer dan 30 jaar. Door de KNVB is hij voor al zijn vrijwilligerswerk op 16 september 2000 onderscheiden met de Gouden Speld van de KNVB.

Krijn was een van de eerste leden van Cobu Boys die zich bij de Krasse Knarren voegde. In het najaar van 2000 verspreidde de SRO de folder en op 24 april 2001 startte de eerste training. Op die eerste avond waren 8 oudere mannen aanwezig die zich bij de SRO hadden aangemeld. Dat initiatief sloeg goed aan, ongetwijfeld ook dankzij de goede begeleiding en training van Jan Taberima. De oorspronkelijke kennismakingscursus van 6 avonden was nog niet achter de rug, of de eerste oud-leden van Cobu Boys voegden zich bij de groep. Nestor Krijn Westdijk was een van de eersten om weer de sportschoenen aan te trekken.

Vandaag de dag is Krijn een vaste supporter van Cobu Boys 1 bij uit- en thuiswedstrijden, in weer en wind, in voorspoed en ook tegenspoed.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)