CB1 blijft op koers voor kampioenschap

jellebakker2CB1 heeft zaterdag opnieuw een belangrijke stap gezet op weg naar het kampioenschap. Austerlitz werd met 2-5 verslagen. Domper op de feestvreugde was het uitvallen van de geblesseerde Wessel Schmidt en Leroy Baum.

Zonder de geschorste Mike de Graaf, Damion Dekkers, Dennis van Westerlaak en de wegens vakantie afwezige Mehmet een wedstrijd tegen Austerlitz ingaan …ga er maar aan staan!

In de 3e minuut bezorgt Leroy Baum een inworp bij Robin van den Brom, de keeper van Austerlitz met een schot test. Even later probeert hij de doelman van Austerlitz ook met een lob te verrassen. Beide keren blijft het bij een poging.

Na nog twee pogingen (van Van den Brom en Wesley Lans) is het in de 13e minuut wel raak. Wesley wordt onderuit gehaald in het strafschopgebied, waarna Wessel Schmidt zich ontfermt over de penalty: 0-1.

Een lekker begin zeg! In de 22e minuut een zware tegenvaller als Leroy er geblesseerd uit moet, hij heeft zich verstapt, Nahib Hamidi komt erin.

Een paar seconden later komt Austerlitz op gelijke hoogte als onze verdediging zich laat afbluffen, 1-1!

Daarna zien we een mooie actie van Robin…vanaf links schiet hij in…de keeper van Austerlitz zit er (helaas) tussen. Na een half uur is Austerlitz aan de beurt…een schot van de thuisploeg gaat (gelukkig) links naast het doel van Sander van Andel. Een paar minuten later haalt Wessel uit vanaf een meter of 30…de keeper van onze tegenstander tikt de inzet met zijn vingers tot corner. Even later moet diezelfde Wessel het veld geblesseerd verlaten, Cumali Karaman vervangt hem. Deze Cumali laat in de 39e minuut via een mooi steekballetje Robin in scoringspositie komen. Hij (Robin dus) schiet echter tegen de keeper aan. Even later is het Robin die Angelo Kramers wil laten scoren…hij geeft ‘m op maat…helaas weet Angelo niet af te ronden. Wij gaan de rust in met een gelijke stand, 1-1.

Na een donderspeech van trainer Bert van den Brom beginnen we  aan de 2e helft.

In de 51e minuut neemt Robin een vrije trap. Via de kluts belandt de bal bij Wesley, die net naast kopt. Er volgt een wissel…Angelo gaat eruit en Ilias Stremming vervangt hem. In de 68e minuut passt Ilias op Robin, die op schitterende wijze Boris Bunnik weet te vinden…Boris schiet uiterst rechts in, 1-2! Tja en dit doelpunt is een belangrijke, hierna gaan we beter voetballen. In de 62e minuut wordt Cumali Karaman in het strafschopgebied naar beneden getrokken, penalty! Cumali benut de strafschop zelf: 1-3.

In de 72e minuut komen we goed weg als Austerlitz de onderkant van de lat raakt. In dezelfde minuut zien we Cumali op maat passen op Robin… met een geweldige aanname weet hij (Robin dus) zijn 18e doelpunt van dit seizoen te scoren, 1-4! Deze wedstrijd is in ’the pocket’ denk je dan. Niets is minder waar als Austerlitz uit een corner terugkomt tot 2-4!

75e minuut…Cumali….vanaf links een mooie actie..hij geeft voor op Robin…de keeper van Austerlitz zit er net tussen.

Even daarna zien we Nahib passen op Robin, die vanaf links op maat voorzet op Boris…hij kopt tegen de lat aan…de rebound komt bij Ilias, die zijn schot geblokkeerd ziet worden door de keeper van Austerlitz. Wat een kans zeg….. maar ook wat een reflex van die keeper!

We zitten in de 83e minuut als Cumali met een geweldige voorzet Robin weet te vinden…Robin schiet…de keeper van Austerlitz redt. Daarna een pass van Cumali op Nahib…in de ’16’ dolt Nahib wat tegenstanders en schiet…iets te soft in. Daarna zien we Boris tegen zijn 2e gele kaart aanlopen…eruit dus..en nu dus met 10 man verder! Hoewel we met een mannetje minder de wedstrijd moeten vervolgen, krijgen we nog een penalty als Ilias in het strafschopgebied onderuit wordt getrokken. Het is Cumali die deze penalty benut, zijn 2e…2-5! Even daarna fluit de scheids af. We winnen deze belangrijke wedstrijd en blijven op schema om kampioen worden. Daarna volgt er de verkiezing van de ‘man of the match’. Uw stukkiesschrijver ging voor Robin, zag Cumali zeer goed invallen en Ilias het ook zeer goed doen. Onze supporters gingen unaniem voor Jelle Bakker …zij zagen Jelle (vooral) in de 2e helft alle duels winnen en een geweldige inzet tonen. Een voorbeeld dus! Jelle is de terechte man van deze match, gefeliciteerd!