CB1 terug aan kop na overwinning op ‘t Gooi

leroyDe hoofdmacht van Cobu Boys heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan door koploper ‘t Gooi met 2-1 te verslaan. De mannen van Bert van den Brom hebben door de zege de koppositie heroverd. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag hebben we een heuse topper op het programma staan, de nummer 1 (‘t Gooi) tegen de nummer 2 (Cobu Boys). Dit belooft een spannende pot te worden. We treden aan zonder Damion Dekkers, die in Engeland ‘live’ op de hoogte zal worden gehouden van het resultaat van deze wedstrijd.

Het is overigens vandaag de 100e wedstrijd in het 1e elftal van Sander van Andel. Hij wordt door onze voorzitter dan ook voorafgaande deze wedstrijd helemaal terecht in de bloemetjes gezet. Diezelfde Sander zou vrijdag samen met zijn ouders vertrekken voor een vakantie naar Oostenrijk, maar heeft besloten een dag later te gaan. Hij wil deze belangrijke wedstrijd niet missen. Respect voor deze op en top clubman en natuurlijk ook voor zijn ouders die de wedstrijd langs de lijn gaan volgen!

De wedstrijd is 2 minuten oud als Robin van den Brom zich in de ’16’ geweldig mooi vrijspeelt en de bal keihard in de uiterst bovenhoek knalt. Een wereldgoal, 1-0!

We zijn 15 minuten verder als Sander een bal moet stoppen na een doorbraak van ’t Gooi. Even later komen we goed weg als er na veel onrust in het doelgebied van Sander de bal uiteindelijk toch in zijn handen belandt.

We zitten in de 21e minuut als Wessel Schmidt vanaf rechts een vrije trap neemt, die door Wesley Lans over wordt gekopt. 5 minuten later schiet ’t Gooi over en daarna zien we Wesley een bal doorkoppen op Angelo..hij kan er net niet bij.

In de 40e minuut lijden wij onnodig balverlies op het middenveld, waarna de bezoekers weten door te breken en de gelijkmaker produceren: 1-1. 4 minuten later moet Sander weer optreden. Hij stompt de bal uit ‘zijn’’ rechterhoek. Net voor het rustsignaal zien wij een puike voorzet op Angelo Kramers, die naast kopt. De 1e helft zit er op. Een helft met veel balverlies aan beide kanten.

Na exact een uur gespeeld te hebben, passt Angelo op Dennis van Westerlaak, die de keeper van ’t Gooi op zijn weg vindt…corner! Wessel neemt deze corner en hieruit kopt Wesley schitterend en loepzuiver de bal in de rechterbovenhoek, 2-1!

We kunnen in de 68e minuut scoren als Angelo alleen voor de keeper van ’t Gooi verschijnt. Helaas schiet hij te zacht in.  Een minuut later wordt hij vervangen door Dimitri van Dam.

In de 74e minuut zien wij een mooie één-twee van Wessel en Dennis waaruit veel onrust ontstaat in het doelgebied van ’t Gooi….de bal wil er echter niet in.

In de 80e minuut wordt Wesley vervangen door Nahib Hamidi.

Het slotoffensief van ‘t Gooi leidt vooral tot corners, maar Cobu Boys houdt stand. Daardoor staan we weer aan kop. Een wedstrijd die niet geweldig was, maar wat werd er door iedereen gestreden zeg, complimenten!

Complimenten ook aan de vele toeschouwers die iedere week achter onze jongens staan. Neem nu als voorbeeld Gary Rumawas, die een verjaardag van zijn neef aan zich voorbij liet gaan om deze wedstrijd toch bij te kunnen wonen.
En dan was er nog de verkiezing van de ‘man of the match’. Er werden de volgende namen genoemd. Robin, Sander en Wesley. Er was echter één naam die vandaag het meeste werd genoemd. Het is een speler die al weken achter elkaar op een goed niveau voetbal laat zien. Onverzettelijk en altijd gaat hij de strijd aan, een geweldenaar dus. Wie is deze man? Zijn naam is Leroy Baum. Hij was vandaag ’the man’, respect!