CB 1 probleemloos langs Austerlitz

Het eerste van Cobu Boys heeft dit weekend uitstekende zaken gedaan door met 4-0 te winnen van Austerlitz. Onze speciale verslaggever Bert de Ruiter was erbij.dennis van der westerlaak

Vandaag de belangrijke wedstrijd tegen Austerlitz. We zullen het vandaag moeten doen zonder Robin van den Brom, Mehmet en Leroy Baum. Ga er maar aan staan!
Austerlitz komt goed uit de startblokken. Een corner in minuut 1 is een ‘makkie’ voor onze Sander van Andel. Hij staat op de juiste plek als deze corner van Austerlitz wordt doorgekopt. Klemvast!
In de 5e minuut moet Sander opnieuw handelend optreden; een aanvaller van Austerlitz staat opeens voor zijn neus. Hij stopt deze bal zoals we van hem inmiddels gewend zijn.
In minuut 7 zijn wij aan de beurt. Wesley Lans weet Damion De te vinden, die echter naast schiet. Vijf minuten later valt de openingsgoal. Damion speelt zich mooi vrij en geeft op Wessel Schmidt, die vanaf links weet te scoren, 1-0.
In de 18e minuut weet Jasper Meeder het hoofd van Angelo Kramers te vinden. Angelo kopt door op Damion, die net over de keeper van Austerlitz lobt. Geen goal, wel een mooie aanval.
We zitten in minuut 25 als Damion naast schiet op aangeven van Angelo. Vier minuten later besluit Lambert Bax vanaf rechts onze Damion de 2-0 binnen te laten koppen. Helaas blijft het 1-0, de bal gaat er niet in.
Zo zijn we zomaar in de 32e minuut beland als Jasper passt op Angelo die over schiet. 9 minuten later is het wel raak. Vanaf links een voorzet van Damion op Angelo, die keurig weet te scoren, 2-0.
Met deze stand gaan we de rust in. De 2e helft is nog geen 30 seconden oud als Damion goed doorzet en bijna weet te scoren. Dat belooft wat! 7 minuten later moet Sander een ouderwetse redding verrichten om een tegendoelpunt te voorkomen. In de 58e minuut tikt Sander een schot van Austerlitz uit de rechterhoek. Wel handig zo’n keeper op goal zeg!
Een minuut later passt Angelo op Damion die in scoringspositie is. De scheidsrechter fluit echter af voor buitenspel. In de 63e minuut tikt Sander voor de verandering maar eens een bal uit de linkerhoek. Even daarna speelt Dennis van Westerlaak op Boris Bunnik, die hard uithaalt. De bal belandt in het zijnet.
Halverwege de tweede helft neemt Wessel vanaf rechts een corner. De bal belandt bij Wesley die inkopt. De keeper van Austerlitz redt deze inzet, maar in de rebound slaat Damion toe: 3-0. Een paar minuten later is het weer raak. Dennis geeft op Damion, die Angelo de 4-0 laat scoren. Mooie aanval zeg! In minuut 78 stopt Sander maar weer eens een balletje.
7 minuten later speelt Boris op Wessel, die uithaalt. Het schot gaat echter naast. We zien in in de 87e minuut nog een mooie aanval als Lambert vanaf links op Boris speelt, die met een geweldige pass Damion weet te bereiken. Damion schiet de 5-0 binnen, denken we op dat moment. De scheidsrechter vindt echter dat 4-0 wel genoeg is, hij fluit voor buitenspel.
Zo eindigt deze wedstrijd in een 4-0 overwinning voor de Cobu Boys. Geen beste wedstrijd, maar er werd wel goed strijd geleverd. Ik zag sterke invalbeurten van Jelle Bakker en Boris. Ik zag Sander ouderwets goed keepen en Mike de Graaf een ijzersterke wedstrijd spelen. Hetzelfde gold voor Damion, die volgens het Amersfoortse sportnieuws zelfs man of the match was. Tja, wat moet ik hier nou van denken? Helemaal niets dus. Ik kies dit keer voor de man met tomeloze inzet, strijder en voorbeeld voor een ieder. Zijn naam? Dennis van de Westerlaak.

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)