Sander van Andel goud waard voor Cobu Boys 1

Ons eerste elftal heeft zich zaterdagsan goed hersteld van de onnodige nederlaag tegen ‘t Gooi. BZC werd met 2-1 verslagen, waarbij niet onvermeld mag blijven dat keeper Sander van Andel zich in de slotfase onderscheidde met enkele geweldige reddingen. Onze vertrouwde verslaggever Bert de Ruiter was ter plaatse en maakte het volgende verslag.

Verleden week gaven we de wedstrijd gewoon weg, dat gaat ons nu toch niet weer gebeuren?
In de 7e minuut zet onze altijd hard werkende Dennis van Westerlaak goed door; hij vuurt het eerste schot af op de keeper van BZC. De keeper stopt deze bal, maar is gewaarschuwd. Wij hebben er zin in!
Twee minuten later geeft Mike de Graaf een perfecte pass op Robin van den Brom. Het is dat een verdediger van onze tegenstander het schot van Robin weet te blokken, anders staan we gewoon met 1-0 voor.
Aan de andere kant…in minuut 19 kan het ook zo maar 0-1 zijn. Gelukkig staat Sander van Andel paraat.
Halverwege de eerste helft komen we op voorsprong. Damion Dekkers geeft een prachtige pass op Robin, die beheerst scoort, 1-0.
Met de scheids is afgesproken dat we een drinkpauze inlassen na 25 minuten……Na deze drinkpauze scoort BZC nog geen minuut later de 1-1. (Conclusie achteraf: al is het 45 graden, we kappen met drinkpauzes).
Even daarna een mooie aanval over rechts. Via Robin en Angelo Kramers komt de bal bij Damion, die naast schiet. Mooie aanval.
In de 32e minuut krijgen we een vrije trap. Deze wordt perfect genomen vanaf een metertje of 20 door Robin. De keeper van BZC tikt deze trap (best fraai eigenlijk) uit de rechterhoek.
In minuut 40 krijgen we een corner. Jasper Meeder neemt ‘m; hij weet Wesley Lans te bereiken, die naast kopt. Even later neemt Wessel Schmidt de bal op aangeven van Robin op zijn pantoffel….hij schiet naast. Met 1-1 gaan we de rust in.
In de rust geeft trainer Bert van den Brom de nodige tips…’meer bewegen, simpel voetballen en het baltempo moet omhoog’!

De 2e helft is net begonnen en we scoren via Robin. Foutje…we dachten te scoren….buitenspel wordt er gegeven.
Even later een perfecte voorzet van Robin op Angelo, maar diens kopbal mist kracht.
In minuut 51 een kans voor onze tegenstander….ook zij verzuimen te scoren.
Ja en dan…56e minuut…een vrije trap. Robin neemt ‘m vanaf een metertje of 30. Hij knalt tegen de lat.
We gaan wisselen. Jasper gaat eruit. Leroy Baum komt erin.
We gaan een beetje schuiven. Lambert Bax gaat als rechtsback fungeren, Mike de Graaf gaat centraal met Mehmet spelen en Wesley schuift op naar het middenveld.
In minuut 60 is er Sander…hij voorkomt de 1-2. Een minuutje later is er weer een (noodgedwongen) wissel. Robin heeft last van zijn hamstring, Dimitri van Dam vervangt hem. Daarna is er gelijk een mooie aanval. Een mooie pass van Lambert op Damion…..die speelt zich mooi vrij en geeft op Dennis…….een enorme kans, maar Dennis mist! Even daarna…Sander…een redding met de voet. Niet veel later is het Dimitri die vanaf links op Angelo voorzet, hij kopt tegen de lat!
En dan gaan we maar eens een drinkpauze houden. Gelukkig heeft onze Sander genoeg water gedronken…..hij weet een vrije trap van BZC keurig uit de rechterhoek te halen. Daarna zijn wij weer aan de beurt. In de 84e minuut weet Wessel Damion te vinden. Damion twijfelt niet en haalt uit. Schitterende goal: 2-1!
Na dit doelpunt wordt BZC een aantal keren gevaarlijk. Gelukkig hebben we Sander op de goal staan. In de 88e minuut verricht hij een redding die ik bestempel als ‘niet te geleuven’, zo mooi! Met zijn linker haalt hij een bal eruit, een actie om nooit te vergeten. Als hij daarna met twee mooie reddingen onze winst veilig stelt, is er voor mij geen twijfel meer. Hij is toch de ‘man’? Ok, 15 minuten voor het einde van deze wedstrijd had ik Damion op mijn lijstje staan……geweldige inzet en wat een doelpunt! Maarruh……..die Sander….die is toch echt de enige….man of the match hoor!