FZO 1 – Cobu Boys 1: 3-5

Vandaag wacht ons de belangrijke wedstrijd tegen FZO. Thuis verloren we met 1-2, we hebben dus iets goeds te maken!

Na 32 seconden is het al raak als Robin van den Brom vanaf links een mooie voorzet geeft op Tim Govers. Hij kopt de 0-1 in! Anderhalf minuutje later kan FZO zomaar gelijk komen, gelukkig is er op dat moment Luuk Fugers die een schot van onze tegenstander weet te keren. In de 5e minuut speelt Damion De zich mooi vrij. Hij weet Tim in een scoringspositie te brengen, maar die staat blijkbaar op randje buitenspel: geen doelpunt.

We zijn 17 minuten bezig. Damion speelt op Robin en die geeft de bal aan Tim, die naast schiet. Geweldige aanval!

Drie minuten later moet onze Sander van Andel aan de bak. Hij stort zich op de bal bij een doorgebroken speler van FZO; mooie redding!

In de 24e minuut is het genieten als Jelle Bakker een mooie steekpass geeft op Tim. Hij schiet de 0-2 in.

Een minuut later kan Tim op aangeven van Robin zomaar de 0-3 scoren, maar helaas kopt hij over.

In de 35e minuut wederom een mooie aanval. Via Robin en Wessel Schmidt komt de bal bij Damion, die zijn kopbal net niet genoeg kracht bij kan zetten.

Enkele minuten later onderschept Tim een balletje breed van een FZO-speler. Hij pakt de bal af en scoort zijn tweede hattrick van dit seizoen, 0-3!

Vlak voor rust is er het moment voor Matthijs Voost. Na een mooie combinatie met Wessel scoort hij de 0-4.

In de rust spreken we af dat we vandaag de 0 willen vasthouden. Onze afspraak houdt niet lang stand. Al  in de 48e minuut schiet FZO zomaar de 1-4 binnen.

Daarna krijgt FZO een aantal kansen. Gelukkig hebben we Sander op de goal staan. Hij pakt in de 54e minuut een bal uit de rechterhoek, even later een kopbal uit de linkerhoek en daarna tikt hij nog even een schot over de lat.

Tijd voor ons om iets terug te doen. Het is Robin die in de 56e minuut een kans krijgt om te scoren. De keeper van FZO weet echter zijn schot in de korte hoek te keren. Een minuutje later lobt Tim over de keeper. Het doelpunt wordt echter afgekeurd wegens buitenspel.

In de 60e minuut scoort FZO de 2-4, een tegenvaller.

Een minuut later een wissel. De goed spelende Jelle wordt vervangen door René van der Vorst. Even later krijgt Robin een kans, maar hij schiet naast. In de 64e minuut passt  Alex Muzzerie op Damion, maar die schiet in het zijnet.

Even later geeft Alex een bal op Damion, die perfect passt op Robin, 2-5!

We staan er goed voor denk je dan.

Niets is echter minder waar als de scheidsrechter van vandaag, Evert Landman, besluit om in de 68e minuut Luuk met rood van het veld te sturen. Een onbegrijpelijke en onterechte beslissing! (De scheidsrechter had overigens in de 1e helft bijna onze Jos Helmich ook van het veld gestuurd omdat hij zich te dicht bij de dug-out bevond, onze assistent-trainer mocht na wat uitleg gelukkig op het veld blijven staan).

Er volgt daarna een tactische wissel: Wessel eruit, Milan van Valkenhoef erin. In de 77e minuut kopt FZO 3-5 in. Het wordt nog spannend!

In de 83e minuut besluit de trainer om Dimitri van Dam in te brengen. Hij vervangt de moegestreden Damion, een publiekswissel. Damion speelde zeer goed, hij sleurde, was irritant voor zijn tegenstanders, creëerde ruimte voor zijn medespelers, toonde karakter en een geweldige inzet.

Dat hierna Milan nog een bal weet weg te koppen op de lijn is voor de statistieken. Wij winnen en zijn bijna zeker van een plek in de nacompetitie. Vandaag speelden we een geweldige eerste helft. We stonden er gewoon. Dat we in de tweede helft wat minder speelden? Na de tegentreffer angst…en dat is dus nergens voor nodig!

Vandaag complimenten naar alle spelers…enkele voorbeelden ……Jasper van der Bijl…wederom een rots in de branding…verloor geen duel…..Damion…wat was ie toch heerlijk irritant voor zijn tegenstanders….en wat een inzet!….Alex en Leroy Baum……..geen setje….maar zij speelden  allebei een puike westrijd…..Matthijs…..ga zo maar door..

En dan nog………de man van deze  wedstrijd…..inzet…..passie…en ook nog drie keer scoren,  19e doelpunten inmiddels, de enige echte Tim Govers!

Leuk weetje…voor de statistiek enzoooo…..

Precies 32 seconden na het beginsignaal van scheidsrechter Evert Landman scoorde Tim Govers op zaterdag 23 april 2016 al de eerste treffer voor Cobu Boys in de wedstrijd bij FZO. Daarmee evenaart Tim Govers het clubrecord van “snelste goal” ooit. Eerst dacht ik aan een aanscherping van het clubrecord, maar bij raadpleging van de boeken bleek het een evenaring.

Het record was al 10 jaar in handen van Matthijs Voost en stond op 32 seconden. Hij scoorde op 11 maart 2006 in de thuiswedstrijd tegen AH ’78. Na de aftrap door AH ’78 kwam de laatste man van AH ’78 in balbezit. Bij het uitverdedigen onderschepte Matthijs de bal en hij schoof de bal onberispelijk langs de keeper: 1-0. De wedstrijd werd uiteindelijk met 2-1 gewonnen door Cobu Boys.

Vandaag de dag speelt Matthijs Voost nog steeds in Cobu Boys 1.