Cobu Boys D3 – Nieuwland D7: 1-3

Op zaterdag 9 april trad de D3 aan tegen Nieuwland D7 in een rechtstreeks duel om de derde plek in de poule. Bij winst zou Cobu Boys die derde plek overnemen van Nieuwland, bij een gelijkspel of verlies zou Cobu Boys 4e blijven. Het eerste treffen eindigde in een zeer fortuinlijke 1-0 overwinning voor Nieuwland door een van richting veranderd schot dat doelman Nils van Valkengoed kansloos liet. In herinnering lag een uiterst irritant spelende tegenstander die in de uitwedstrijd duwend en trekkend had gespeeld.

Vlak voor de wedstrijd werd gemeld dat de scheidsrechter ziek was dus Herman Beekelaar was zo sportief de fluit ter hand te nemen en de wedstrijd te leiden. En geen gemakkelijke partij zoals alras zou blijken. De eerste 10 minuten waren duidelijk voor de Boys. Nieuwland werd teruggedrongen. Achterin stond de “Breede Hei”- defensie met Boris Kroon, Tomas van Riemsdijk, Stijn van Noort en Sam Oud als een huis en gaf niets weg. Voorin werd een enkele kans gecreëerd. Zo volleerde Bekir Dogan de bal uit een hoekschop van Ekrem Kayalar prachtig in de korte hoek, maar de doelman redde wonderbaarlijk. Sam Oud stoomde op naar de goal, maar kon Vincent Beekelaar net niet bereiken: de bal werd net achter hem geplaatst. Het lukte echter niet om de 1-0 aan te laten tekenen.

Gaandeweg de 1e helft veranderde het wedstrijdbeeld wat. Nieuwland zorgde met de nodige en onnodige val- en struikelpartijen voor veel oponthoud en irritatie. Zo werd een van eigen helft doorgebroken Bekir Dogan teruggefloten omdat weer een Nieuwland-speler ter aarde ging. Ook was er weer sprake van veel kleine overtredingen en groeiende irritatie bij de rood-zwarten. Dit kwam het veldspel beslist niet ten goede. Goedkoop kwam de formatie uit Nieuwland aan de 0-1 toen een bal in de kluts tussen Boris Kroon en Stijn van Noort pardoes voor een speler van de bezoekers belandde die van dichtbij kon uithalen. Dit was feitelijk de eerste keer dat Nieuwland zich in de 16-meter van Cobu Boys had gemeld. Kort daarop werd een bal uit een hoekschop van Nieuwland slordig door het midden uitverdedigd waarna de 0-2 kon worden binnengeschoven. Zonder eigenlijk in grote problemen te zijn geweest ging de thuisploeg rusten met een 0-2 achterstand.

Vol goede moed zette Cobu Boys in de 2e helft de achtervolging in want alles was nog mogelijk. Het offensief leidde halverwege de 2e helft tot een verdiende aansluitingstreffer. Eerst nog werd Joas Strating, die in een rush op weg was naar het doel van de tegenstander, onreglementair gestuit in het strafschopgebied.  Kort daarop kreeg Cobu Boys een hoekschop toegekend. De fraai in het doelgebied getrapte bal werd  door Ekrem Kalayar krachtig tegen de touwen geknopt. Het leek een kwestie van tijd of de gelijkmaker zou kunnen worden aangetekend.  Op rechts brak Tomas van Riemsdijk op snelheid door, maar weer moest het spel worden onderbroken vanwege een vermeende blessure van de tegenstander.

In de loop van de 2e helft begonnen de krachten weg te vloeien. Vooral de laatste man van Nieuwland speelde een uitstekende partij en het kostte steeds veel kracht om Nieuwland vast te zetten. Dit brak de thuisploeg in de allerlaatste fase van de wedstrijd op. Diverse spelers moesten met kleine blessures naar de kant. Nieuwland werd sterker. Op een inzet van de gasten kon Bekir Dogan, die een goede wedstrijd speelde, op de doellijn nog reddend optreden. De definitieve beslissing viel echter in de dying seconds van de wedstrijd. Nieuwland kreeg een corner. De bal kon onvoldoende worden weggewerkt en werd vanaf de rand van het strafschopgebied ver in de rechterhoek geschoten: 1-3.

Al met al een onbevredigende uitslag na een wedstrijd waarin de ploeg eigenlijk best goed speelde en onverdiend verloor van een vervelende tegenstander.

Men of the match: Tomas, Boris, Stijn, Ekrem, Adam.