Van de voorzitter: 19 t/m 25 oktober

Wat moet je schrijven, als Cobu Boys 1 met 17-0 van Valleivogels verliest? Dat het onterecht is? Dat het geflatteerd is? Dat Cobu Boys een off-day had? Er met de pet naar gooide? Dat het de schuld van de scheids was? Nee, nee, nee. Niets van dat alles.

Ja, Cobu Boys verloor met 17-0. Nee, Cobu Boys had geen off-day. Ze gooiden er niet met de pet naar. Het was niet de schuld van de scheids en het was niet geflatteerd. Valleivogels was gewoon veel en veel beter. Gretig vanaf de eerste minuut. Op jacht naar doelpunten. Op jacht naar de periodetitel.

Cobu Boys vocht voor wat het waard was. Bleef strijden, bleef vechten, bleef voetballen. Legde het hoofd niet in de schoot, ging niet schelden, ging niet schoppen. Dit team, deze spelers, verdienen juist complimenten en ons respect. Sterker, ze hebben recht op ons respect en onze steun!

Het vereist moed om als Cobu Boys 1 het veld in te gaan tegen Valleivogels. Het vereist moed om uitgerekend nu overschrijving NAAR Cobu Boys 1 aan te vragen. Het vereist moed om juist nu als trainer, leider of supporter samen met Cobu Boys 1 door te gaan!

In Zwitserland bestaat een hardlooprace tegen de berg op. Een zware wedstrijd, een immense prestatie. Typerend is dat veel toeschouwers pas komen als de winnaar al binnen is. Die toeschouwers komen niet voor de winnaar, die komen voor de verliezer. Zij hebben respect voor de doorzetter, voor degene die het langste heeft geleden. Ik ben supporter van Cobu Boys, ik ben supporter van de ploeg die het meeste geleden heeft zaterdag. Zij hebben mijn steun nodig en die zullen ze krijgen, dit hele seizoen lang!

En ik ben niet de enige. Ook na deze wedstrijd drinken Cobu Boys spelers en staf met elkaar een biertje. Midden in de kantine, niet ergens in een hoekje. Met opgeheven hoofd komen supporters als Jos, Krijn of Aart bij Cobu Boys 1 aan tafel zitten om een biertje te drinken. Robin Snijders, die eerder op de dag met Cobu Boys 4 speelde, komt ook bij de groep zitten. Verdriet delen, moed inspreken. Zo hoort het!

Maar er gebeurde meer deze week, zoals dat heet. Eerder op de zaterdag mocht ik de B2 fluiten en zag weer eens dat in de B echt een paar talenten rondlopen die we hopelijk over een paar jaar in Cobu Boys 1 zien. In de Stad Amersfoort een artikel over twee stagiaires die onze vereniging en APWC zullen doorlichten. Altijd goed om mogelijke verbeteringen te spotten. Onze presentatiegids nadert voltooiing, ik zag de cover zoals door Colin Develing ontworpen. Afronding en drukwerk vereist nog een paar weken, dan is de gids eindelijk klaar.

Tot de volgende week, als Cobu Boys 1 in Vianen tegen Brederodes speelt. Krijn en ik hebben ons vervoer al geregeld, wij zullen er zijn om ons team te steunen!

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)