Van de voorzitter: 21 t/m 27 september

Drukke week, niet alleen bij Cobu Boys, ook achter de schermen.

Zondagavond: stukken voor Cobu Boys Presentatiegids doorgelezen, om zeker te zijn dat er geen gekke foutjes staan. Mooie verhalen over Piet Ouwerkerk, Aart van Putten en Henk Inthorn, Peutervoetbal. Erg leuk: 25 kleine portretjes met doorsnee bezoekers. Uit alle stukjes blijkt dat onze gezelligheid en onderlinge verbondenheid erg gewaardeerd wordt. Gaat weer een mooi product worden!

Maandagavond overleg van bestuur en jeugdcommissie. Goede gelegenheid om bij te praten over huidige organisatie. Status Sociale VerenigingsPlicht komt aan de orde: daar zijn we dit seizoen echt mee gestart. Elk lid moet 4 uur vrijwilligerswerk doen. Cobu Boys 1 geeft het goede voorbeeld op zaterdagochtend, maar ook overige teams van jeugd en senioren moeten dit seizoen SVP gaan doen, svp!

Ander onderwerp is corvee op zaterdag. Hoekvlaggen neerzetten en opruimen, pupillendoeltjes, kleedkamers schoon achterlaten. Dat zijn zaken die je van iedereen mag verwachten, maar blijkt in praktijk toch vaak moeilijk. Dat willen we veranderen. Is het nodig? Ja: op zaterdag moesten de hoekvlaggen door Bart de Graaf, Arie van Bemmel en ondergetekende opgeruimd worden, anders hadden ze er nu nog gestaan. Dat kan niet, zonde van het materiaal!

Woensdagavond voorzittersoverleg, dit keer bij Hoogland. De SRO presenteert over pilot Peutervoetbal bij ons; veel positieve reacties van andere verenigingen. KNVB geeft toelichting op nieuw besturingsmodel van KNVB Amateurvoetbal. Leuk moment als KNVB het jubileumcadeau aan verenigingen overhandigt. Buiten maken we een foto, het is nog prima weer. Daarna nog pittige onderwerpen als discussie over huurcontract met SRO en gemeente. Positief is subsidieverstrekking door gemeente voor veiligheid voetbalaccommodaties. Compliment voor AVK voorzitter André Hielckert is meer dan terecht, hij was de drijvende kracht om dit geregeld te krijgen!

Bart de Graaf legt druk bij de gemeente over een onhandig geplaatst bord bij oversteekplaats voor fietsers. Dat levert inderdaad gevaarlijk minder overzicht op. Complimenten voor Bart, want hij vindt gehoor bij gemeente en het bord gaat verplaatst worden!

Zaterdag. Cobu Boys C1 en VOP C1 zorgen voor een heerlijke wedstrijd die ik mag fluiten. Leuk voetbal, sportief, veel kansen. Ballen op de lat, goede reddingen en mooie 6-2 overwinning voor Cobu Boys. Daarna zie ik op kunstgras Meisjes B1 hun eerste thuiswedstrijd spelen. Doen het goed in hun 1e jaar in de B. Verzorgd voetbal, mooie combinaties en een stevige overwinning.

Dan Cobu Boys 1 tegen Vliegdorp. Natuurlijk doet het zeer om te zien hoe Cobu Boys kansloos verliest, als je langs de lijn staat. Maar stel je voor hoe dat moet zijn als je in het veld staat! Ik heb veel respect voor spelers en technische staf, die ondanks alle tegenslag toch elke week voor 200% de strijd aangaan. Ik zie twee jeugdige backs, die zich vastbijten in lastige tegenstanders. Dit keer met versterkingen uit Cobu Boys 4, van Matthijs Voost, Frank van Dooren en Danny de Graaf. Mannen met ervaring, dat straalt er vanaf. Balletje vasthouden, even wachten, slim spelen, geen meter te veel lopen. Daaromheen werken Lambert en Jeffrey zich compleet uit de naad, en dan wil ik geen enkele andere speler tekort doen!

Bijzonder geval is Aart van Putten. Onverbeterlijk, onverzettelijk. Hij speelde al in Cobu Boys 1 toen ik in 1990 bij Cobu Boys kwam. Naar eigen zeggen nam hij ergens in 2001 of 2002 afscheid van het eerste, om nu op zijn 50e nog weer eens te laten zien wat karakter is. Petje af! O ja, hij had de avond daarvoor nog met de 45+ meegedaan, maar zich “een beetje ingehouden”…. Onvoorstelbaar.

Dan zijn er nog die kleine dingetjes die je bijna vergeet. Baktosh vlagt bij Cobu Boys 1, Roy is op vakantie. Cobu Boys 1 spelers helpen achter de bar. Aart de Ruiter schrijft mooi verhaal over 45+. Adrie is weer thuis uit het ziekenhuis.

Tot slot, speciaal voor de B-spelers en speelsters: zorg dat je het Spelregelbewijs haalt voor 1 januari, want anders ben je na 1 januari niet meer speelgerechtigd!

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)