Van de voorzitter: 31 augustus t/m 6 september

Maandagavond bestuursvergadering. Eindelijk weer voltallig, blij dat Arie van Bemmel volledig hersteld weer aanwezig is. Cobu Boys bestaat op deze dag precies 68 jaar, dus ik zorg voor wat lekkers bij de koffie. Focus in vergadering ligt op structuur, organisatie en beleid, onderwerpen die aandacht verdienen en waar we te weinig aan toekomen. Dat moet veranderen. In vergaderingen besteden we zo min mogelijk aandacht aan operationele zaken, hoewel die altijd wel een plaatsje op de agenda houden.

Alle facetten van de vereniging komen woensdagavond aan bod, van Peutervoetbal tot selectiezaken en Krasse Knarren. Alle leeftijden, van 2 tot 72 jaar! Daarnaast overleg met vrijwilligers. Goed om te horen dat materiaal voor peutervoetbal besteld is. Beltona geeft substantiële korting, leuk om die medewerking te krijgen en goed om te weten dat ook sponsoren het Peutervoetbal omarmen. Welke sponsor volgt?

Op zaterdag een volle agenda. Alle teams mogen aan de bak. Ik mag Cobu Boys C3 fluiten. Sportieve wedstrijd, Cobu Boys wint met 2-0. Blijft merkwaardig om 12 of 13-jarigen tegen elkaar te horen roepen “hé ouwe”. Op oefenhoek maakt Henry Charmant teamfoto’s, Vincenza loopt rond om interviewtjes af te nemen, beide werken aan de presentatiegids. Bijpraten met scheidsrechtercoördinator Michael Haije. Bij diverse jeugdteams zie ik spelers die niet in het officiële wedstrijdtenue lopen. Lijkt me toch een vanzelfsprekendheid dat leiders hun spelers daar over aanspreken?

In kantine is het lekker druk. Goed te zien dat selectiespelers op zaterdagochtend helpen, vandaag zijn dat Wouter en Luuk. Eigen initiatief, mooie manier om hun sociale verenigingsplicht te doen. Bij kunstgras wordt gewerkt aan vervangen van de lampen, door diverse vrijwilligers waaronder Jos, Piet en Arie. Zelf niet precies gezien wie daar nog meer aan meegewerkt heeft, dus verontschuldigingen aan iemand die ik vergeet.

Even naar Nieuwland, waar Cobu Boys 2 speelt. Bevalt me wel, wat ik daar zie. Verzorgd spel, positieve coaching in en langs het veld. Victor Bongers doet het goed als keeper. Bij Nieuwland een oude bekende in de goal: Gino van Beek, 30 jaar ouder dan Victor. Op achtergrond veel lawaai bij de introductie van de actie om gezonde snacks te promoten. Werkt blijkbaar wel, want broodje gezond is al uitverkocht als ik er naar vraag.

Terug bij Cobu Boys zie ik nog net hoe Cobu Boys 4 een benauwde 6-5 overwinning boekt op Spakenburg. De D2 veegt SVMM van het veld met 21-0, wat een uitslag! De B2 speelt tegen Hooglanderveen, winst met 5-3. Mooie uitslagen, goede start van het seizoen.

Dan naar Hoevelaken, waar Cobu Boys 1 speelt. Even wennen dat we entree moeten betalen. Warm welkom door voorzitter Wim van Vliet in de bestuurskamer, ik krijg presentatiegids en het schitterende jubileumboek mee. De wedstrijd van Cobu Boys 1 verloopt min of meer zoals ik had verwacht. Een ruime overwinning voor de thuisploeg. Ik ben onder de indruk van zowel de strijdkracht van Cobu Boys als ook van de kracht van Hoevelaken. Een sterke ploeg!

Direct na de wedstrijd in Hoevelaken door naar jubileumreceptie van 75-jarig KVVA. Ook daar een warm welkom en gelegenheid om bij te praten met andere verenigingen en bestuurders.

Een drukke week, met ook de nodige discussie over en met vrijwilligers. Iedereen heeft hart voor de club, maar niemand kan het alleen. Net als spelers in het veld kunnen ook de vrijwilligers het alleen als je samenwerkt en zo nodig een stapje extra voor een ander wil doen…

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)