Van de voorzitter: 6 t/m 12 april

Maandagavond bestuursvergadering. In komende ALV stellen we aantal wijzigingen in Huishoudelijk Reglement voor. Is nodig in verband met verouderde bepalingen op gebied van roken, alcoholbeleid, communicatie. Jan Stapper heeft de wijzigingen voorbereid, ziet er solide uit.

Voor 45+ voetbal bespreken we hoe we met contributie en trainingen willen omgaan. We zien 45+ als een mooie brug tussen de senioren en de Krasse Knarren. Mijn verwachting is dat vraag naar 45+ en 55+ voetbal blijft toenemen in komende jaren.

Ander belangrijk onderwerp: rol van spelers en leiders om kleedkamers en velden netjes en schoon te houden. We weten wel wat we willen, maar lastig om dat goed te formaliseren in controleerbare afspraken. Wordt vervolgd.

Dinsdagavond overleg met jeugdcommissie. Goed om te horen dat er weer nieuwe leden zijn voor de F en de Kabouters. Invoering Digitale Wedstrijdformulier verloopt goed, mede dankzij veel werk van René op de achtergrond. Ook staan we stil bij verplichte invoering van Spelregelbewijs voor 2e-jaar B-junioren komend seizoen. De spelers van de B moeten dus aan de bak! Op 19 april wordt de Vriendinnendag georganiseerd, stimulans voor Meisjesvoetbal. Prima!

Donderdag. Mooi interview met Bilal Ozturk in AD. Bilal speelt niet alleen in Cobu Boys 1, maar ook in het Nederlands Elftal voor slechthorenden. Knappe prestatie! Van de SRO krijgen we bericht dat de actie om ouderen tot meer beweging te stimuleren voorlopig niet doorgaat. Jammer, de Krasse Knarren werkten graag mee aan dit initiatief. Van Jos van de Heuvel krijg ik bericht dat we in ’t OnderInn nu ook toegang tot internet hebben, dus kunnen we ook daar Sportlink gebruiken. Goed werk, Jos!

Zaterdag. Meisjes C1 speelt verre uitwedstrijd in Julianadorp en maken er gelijk een weekend uit van. Zelf kijk ik eerst bij Cobu Boys 7 dat in Soesterberg speelt. Een wedstrijd tussen nummer 1 en 2 in de competitie, een wedstrijd waar iedereen gespannen naar uit keek, om diverse redenen. In de eerste helft komt Vliegdorp twee keer op voorsprong, twee keer komt Cobu Boys knap terug. Na rust beslist Vliegdorp de wedstrijd, geleid door een uitstekende scheidsrechter.

Op Zielhorst speelt Cobu Boys enerverende wedstrijd tegen Eemboys. Voorsprong, gelijk, op achterstand, alles zat in deze wedstrijd. In het laatste kwartier wordt een 3-4 achterstand omgebogen in 5-4 overwinning. Een paar zeer riante kansen worden nog gemist, anders was de wedstrijd eerder beslist geweest. Door de winst is Cobu Boys 1 in elk geval veilig voor rechtstreekse degradatie, maar dreiging van nacompetitie blijft aanwezig.

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)