Hét moment van de week: zaterdagmiddag, ik fiets door Zielhorst naar huis. Een klein jochie herkent mijn Cobu Boys tas en roept “Cobu Boys, goed hé?”…

De week begon met bijpraten bestuur over gesprekken die Paul van Arnhem en ik in afgelopen maanden voerden over Sportpark Zielhorst. Goede gesprekken, goede reacties, maar moeilijk om gemeente in beweging te krijgen. Laat het duidelijk zijn: dit is lange termijn, meerdere jaren. Toch zetten we ook dit seizoen al de eerste stappen.

Dinsdagavond. Een speelster van MC1 moet voor school een werkstuk maken en stelt via mail een 15-tal vragen over Cobu Boys. Over beleid, organisatie, vrijwilligers, maar ook over mijn eigen motivatie en drijfveren. Leuk om die interesse te zien, leuk om aan mee te werken.

Deze maand nadrukkelijk aandacht voor teamindelingen komend seizoen. Woensdagavond eerste gesprek, met Michel en Damion van Cobu Boys 6. Betrokken clubmannen, die meedenken en verbeterpunten meegeven. Touché. Na het gesprek vervolgacties uitzetten met Jan Willem de Jong en Arie van Bemmel.

Donderdagavond. Aanvangstijd Cobu Boys 7 is veranderd, heeft gevolgen voor indeling scheidsrechters. Michael Haije regelt de oplossing, waardoor hij en ik van wedstrijd ruilen. Helaas mis ik daardoor de wedstrijd van Cobu Boys 1, het is niet anders.

Zaterdag, lenteweer. Ik zie de 1e helft van Cobu Boys 6, bij rust staan ze met 3-0 voor tegen De Meern. De derde treffer uit een razendsnelle counter via Vincent Hielckert, van dichtbij ingeschoten door Niels Baauw. Eindstand 5-0. Op het hoofdveld zie ik nog net spectaculair slot bij de B1. Een 0-3 achterstand ombuigen in 4-3 voorsprong en uiteindelijk 4-4 gelijkspel. Cobu Boys 5 keert terug na 1-0 verlies bij VVZ.

Terwijl ik zelf Cobu Boys 7 fluit, komt Cobu Boys 1 op een 2-0 voorsprong tegen Waterwijk. Helaas kunnen ze de voorsprong niet vasthouden. Bij rust is het al 2-2 en in de 2e helft scoort Waterwijk nog 2 keer. Teleurstelling is groot bij spelers, trainer en toeschouwers. Komende weken zijn punten nodig om nacompetitie te voorkomen. Cobu Boys 7 tegen Eemdijk 9 is sportief, maar Cobu Boys 7 speelt onder hun normale niveau en de winst gaat naar Eemdijk.

In de kantine blijft het lang gezellig met live muziek, die duidelijk in de smaak valt. Trouwe supporter Gary wordt nog even toegezongen voor zijn verjaardag. Cobu Boys 3 viert de 5-0 overwinning, Cobu Boys 4 verloor bij De Meern. Na mooie zaterdag op de fiets naar huis: “Cobu Boys, goed hé?”