Cobu Boys C1 – Hooglanderveen C4

De een na laatste competitie wedstrijd voor onze jongens was een thuis wedstrijd tegen Hooglanderveen.
De uit wedstrijd werd gemakkelijk met 0-7 gewonnen.
Vandaag zou het op papier niet al te lastig worden dachten sommige.
Helaas pakte dit geheel anders uit.
Doordat wij te onrustig waren op momenten de verkeerde keuzes maakten en vooral alle duels bijna als verliezers uit de strijd kwamen dan krijg je het tegen elke ploeg lastig.
En dat kregen wij dan ook.
Na een kwartier gespeeld te hebben en wij toch ook wel kansen niet hadden weten om te zetten in doelpunten gebeurde het onvermijdelijke.
Na  slap verdediging’s werk kon Hooglanderveen  de 0-1 scoren.
Wat een domper maar wij werden als ploeg nog niet wakker geschut. Even later werden er nog een paar dotten van kansen gemist door onze tegenstanders.
Het spel werd er niet beter op veel bal verlies bij beide teams.
Vlak voor het rust signaal werd een speler van ons gemangeld in de zestien. De terecht gegeven penalty werd door de altijd koelbloedige Max  knap achter de goallie van Hooglanderveen getrapt.
Met een 1-1 werd de rust stand bereikt.
De tweede helft speelden wij ietsje beter maar  de vele doel rijpe kansen werden niet benut helaas.
Ook Hooglanderveen  leed hieraan. Op een gegeven moment in de wedstrijd kon de spits van onze tegenstanders vrij uit van een metertje of twintig de bal snoei hard de bal op ons goal schieten.
Gelukkig was onze keeper Niels alert en met een mooie redding wist hij het leder uit de kruising te tikken.
Daar kwamen wij goed weg. De wedstrijd ging verder er werden kansen verkregen door beide teams maar de bal ging er maar niet in.
De wedstrijd stevende af op een gelijk spel.
Vlak voor het einde van de wedstrijd kregen wij een vrije trap op 18 meter van de goal van onze tegenstanders.
Mike van Putten, net terug van een blessure ontfermde zich over de bal.
Met een snoei hard schot die nog van richting werd veranderd door het muurtje van Hooglanderveen verdween de bal achter de verbaasde keeper van onze tegenstanders.
Een donderend gejuich ging op . De 2-1 voorsprong stond op het bord. Mike werd bedolven onder zijn ploeg makkers . Wat een vreugde.
Even later floot de scheidsrechter voor het einde van deze zenuw slopende wedstrijd.
Zulke wedstrijden zijn slecht voor het hart van de begeleiding en de vele toeschouwers. Dus C1 als jullie nog steeds kampioen willen worden dan moet er wel uit een ander vaatje getapt gaan worden.
Nu zijn we goed weg gekomen maar het houd een keer op.
Er rest nog een wedstrijd.
Op 9 Mei spelen wij dan thuis tegen IJsselmeervogels. Wij hebben daar bij hun een heroïsch gevecht uit gevochten. Dat was een TEAM prestatie van je welste.
Dus als jullie dat weer kunnen op brengen dan kan je kampioen worden.
Maar speel je als boven staand verslag dan kan je met lege handen komen te staan.
Jullie hebben alles in eigen hand. We gaan het beleven .
Stel jezelf en de trouwe aanhang van de C1 niet teleur en ga gewoon voetballen. Want jullie hebben aan ons laten zien dit seizoen dat jullie het WEL kunnen.
Weer lekker trainen en dan hebben wij 2 weken rust en dan de kraker thuis tegen de Vogels.
Wil Baktosh bedanken voor het fluiten. Geweldig dat je de ingevallen plek wegens blessure van de aangestelde scheidsrechter hebt ingevuld.