CB1 kansloos tegen koploper Waterwijk

Het eerste van Cobu Boys had zaterdag weinig in te brengen tegen Waterwijk. De koploper won op Sportpark Zielhorst met 1-8. Bert de Ruiter maakte het volgende verslag.

Vandaag komt de koploper op bezoek. Wij (Cobu Boys) missen een aantal spelers en hebben daarom een beroep moeten doen op twee spelers van het derde elftal….
Na 5 minuten staan we al op een 0-1 achterstand door een snelle uitval van Waterwijk.  Vijf minuten later schiet onze tegenstander de 0-2 in, dit gaat niet goed!
Even later weet Sander van Andel ons met zijn linkervoet te behoeden voor een 0-3 achterstand. Het gaat niet goed zei ik eerder al. Dit wordt bevestigd na een kwartier gespeeld te hebben als Gian Derks geblesseerd het veld verlaat en vervangen moet worden door Jelle Bakker. Hierna zien we Robin van den Brom op aangeven van Wesley Lans strak vanaf links voorgeven….er loopt niemand van ons tegen de bal aan….had wel gekund hoor!
We zitten in de 22e minuut als Florian Wijsbeek vanaf het middenveld perfect passt op Robin die zich vrijspeelt en zeker niet zelfzuchtig is. Hij speelt op Cumali Karaman, die de 1-2 weer te scoren.
3 minuten later zien we een lange bal van achteruit. Sander weer Robin te vinden, die doorkopt op Marciano Rijnders…hij schiet in…geen doelpunt…corner.
In de 40e minuut weet Waterwijk via een snelle uitval met een mooi doelpunt de 1-3 te scoren.
Een paar minuten later valt  bijna de 1-4! Gelukkig hebben we Sander, die dit met een geweldige redding voorkomt. We gaan rusten met een 1-3 achterstand.
In de rust krijgen we van trainer Bert te horen dat Florian gewisseld zal worden en dat Vincent Hielckert hem gaat vervangen.
Het is diezelfde Vincent die in de 2e helft gelijk laat zien dat er vandaag best meer in zit.
Zo heeft hij de kans op de 2-3 als hij op aangeven van Robin uithaalt..via een mooie redding van de keeper van Waterwijk wordt het een corner. Daarna wederom een kans voor Vincent…hij schiet maar net naast!

In de daaropvolgende fase beslist Waterwijk de wedstrijd met drie doelpunten (in de 48e, 50e en 54e minuut). Het is inmiddels 1-6 geworden.

Hierna krijgen wij de kans op deze achterstand te verkleinen als Marciano zich vanaf rechts mooi vrijspeelt en Robin weet te vinden. Robin weet uit de draai te schieten maar raakt de paal! Wij scoren dus niet, maar dat doet onze tegenstander wel in de 59e minuut, 1-7.
Er volgt een wissel. Danny de Vries wordt vervangen door Tom Voost. We krijgen na deze wissel nog een kans…Vincent schiet echter (net) over. Hierna is het toch weer Waterwijk dat kansen krijgt. Sander weet echter met 2 mooie reddingen tegendoelpunten te voorkomen. In de 89e minuut is hij echter kansloos als Waterwijk met een geweldige lob de einduitslag op 1-8 brengt. Een forse nederlaag…volgende week dan maar beter tegen Buitenboys!

Heel veel dank aan Vincent Hielckert en Tom Voost. Tom en Vincent spelen wekelijks in het 3e elftal van Cobu Boys maar vandaag waren zij bereid om met het 1e mee te doen. En weet je? Zij deden het nog goed ook, echte Cobu Boys, respect!
En dan hebben we nog de supporters van ons 1e elftal…zij hadden, ondanks de nederlaag een speler in het vizier die een extraatje verdient. Een speler die zich altijd inzet en ook nog sociaal bewogen is. Dat werd dus Tom Winter…..een bikkel!