Johan Flipse blijft hoofdtrainer Cobu Boys

Johan Flipse is ook in het seizoen 2023-’24 hoofdtrainer van Cobu Boys. Dat heeft het bestuur bekendgemaakt. ,,Wij zijn blij dat Johan aan ons verbonden blijft”, vertelt voorzitter Damion Dekkers. ,,Er is alle reden om met elkaar door te gaan. De prestaties zijn uitstekend. Daarbij geeft Johan veel jeugdspelers een kans en kregen we vanuit de spelersraad en de Technische Commissie een positief advies op de vraag of we het contract moesten verlengen.”


VERTROUWEN

,,Uit de gesprekken met de Technische Commissie werd al vrij snel duidelijk dat de club en de spelersgroep graag nog een jaar met mij door wilden gaan”, vertelt Johan. ,,Het vertrouwen van de spelers is voor mij erg belangrijk, omdat je wekelijks samen op het veld staat om beter te worden en wedstrijden te winnen, bij voorkeur met goed en verzorgd voetbal. Ik heb met veel spelers een goede band opgebouwd, mede doordat ik veel zaken bespreekbaar maak en ik mijn aanpak afstem op de individuele speler. De jongens weten hoe ik als trainer ben, wat ik van hen verwacht en welke kernwaarden ik belangrijk vind.”

GETALENTEERDE JEUGDSPELERS

Johan ziet de sportieve toekomst van Cobu Boys zonnig tegemoet. ,,Dit seizoen zijn wij met elkaar een goede basis aan het leggen voor de komende jaren. Spelers uit de JO19 sluiten wekelijks aan bij wedstrijden van het eerste elftal. Deze talenten zijn een waardevolle aanvulling op de huidige groep. Zij stromen komend seizoen allemaal door naar de selectie. Het motiveert enorm om met de bestaande selectie, aangevuld met deze jeugdspelers en wellicht nog een paar gerichte versterkingen aan de slag te gaan. Ik heb nadrukkelijk het gevoel dat de individuele kwaliteiten van zowel de ervaren spelers als de eigen jeugd tot leuke dingen kunnen gaan leiden, zeker als je weet dat er in het seizoen 2024/2025 nog een groep getalenteerde jeugdspelers aan komt. Al deze zaken geven veel energie om er samen met mijn technische staf opnieuw een mooi team van te maken, dat in de competitie bovenin mee gaat draaien.”

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)