Een broodje eten met onze Ereleden

Afgelopen maart werden de Ereleden van Cobu Boys in het zonnetje gezet ter gelegenheid van ons 75-jarig jubileum. Zoals penningmeester Edgar Lebbink toen al toelichtte: “mede door jullie langdurige inzet en bijzondere bijdrage heeft onze vereniging het 75-jarig jubileum kunnen behalen”.

Nou, die lunch smaakte naar meer! Daarom werd er afgelopen zaterdag 26 november opnieuw een lunch voor onze Ereleden georganiseerd en dat belooft vanaf nu een jaarlijkse traditie te worden. Een mooi gebaar voor een groep vrijwilligers met een ongekende hoeveelheid Cobu Boys ervaring en historie.

Onder het genot van een uitstekend verzorgde lunch werden met veel plezier herinneringen opgerakeld, oude foto’s bekeken en anekdotes uitgewisseld. Het was overduidelijk dat de Ereleden deze geste van het bestuur bijzonder waardeerden! Helaas was ons erelid dit keer Dick van der Heijden afwezig in verband met ziekte.

Toen er na de lunch een beroep gedaan werd op de ereleden om de handen uit de mouwen te steken, bij het verslepen van picknicktafels naar het nieuwe terras, was dat natuurlijk niet tevergeefs. In no-time stonden de zware picknicktafels op het terras!

De overwinning van Cobu Boys 1 tegen VSC was natuurlijk een mooi sluitstuk van deze middag.

In de hele clubhistorie van Cobu Boys zijn 24 personen tot Erelid benoemd. Daarvan zijn er nog 11 die een hechte band met Cobu Boys hebben, en hen zien we vrijwel elke week nog op de club. De overige Ereleden zijn helaas overleden, of hebben geen band meer met de club.

Weet u wie onze Cobu Boys Ereleden zijn?  Ik stel ze even aan u voor, aan de hand van de groepsfoto die afgelopen maart na de allereerste lunch met Ereleden werd gemaakt door Suzanne Flipse. Het is onmogelijk om bij elk Erelid hun hele CV op te noemen, daarom noem ik de meest kenmerkende zaken. Overigens, bij elkaar staat op deze foto zo’n 400 jaar aan Cobu Boys vrijwilligerservaring…

Staand, van links naar rechts:

Jan Willem de Jong, heeft in de periode 1977 – 1997 in Cobu Boys 1 gespeeld, waarvan jarenlang als aanvoerder. In de periode 1997 – 2004 is hij hoofdtrainer van Cobu Boys geweest gedurende circa 160 wedstrijden.

Rini van den Bor, heeft in de periode tot 1988 in Cobu Boys 1 gespeeld, eveneens jarenlang als aanvoerder. Rini is tevens jarenlang trainer geweest van jeugdteams, seniorenteams, en ook de Krasse Knarren.

Dick van der Heijden, speelde in de voorhoede van Cobu Boys 1 in de jaren 1960 – 1964 en zat in de jubileumcommissie bij het 25-jarig bestaan van Cobu Boys in 1971. Hij is bestuurslid geweest van 1972 tot  1981. Hij was grensrechter bij Cobu Boys 1 en nog vele jaren clubscheidsrechter.

Arie van Bemmel, werd na zijn eigen voetbalcarrière trainer en leider bij de teams waar zijn zonen in voetbalden. Ruim 19 jaar lid van het bestuur, voor Technische Zaken, Jeugdzaken, en Voorzitter. Daarnaast zat hij 20 jaar in de Jeugdcommissie, en is hij 15 jaar trainer geweest.

Ralph Sargent, heeft meer dan 25 jaar een bestuursfunctie bekleed, waaronder 12½  jaar voorzitter (1986-1998). Was een drijvende kracht achter de verhuizing van Cobu Boys naar Sportpark Zielhorst. Bovendien heeft hij jarenlang in Cobu Boys 1 gespeeld als keeper.

Krijn Westdijk, heeft vele functies bekleed binnen de vereniging. Eerst van 1966 tot 1972 als bestuurslid, daarna tot 1986 als voorzitter en daarna opnieuw lid van het bestuur tot 1999. Daarnaast heeft Krijn Westdijk meer dan 40 jaar het Cobu Boys clubblad “De Klok” verzorgd. Hij was daarin de stuwende kracht, zowel in samenstelling, productie als uitgave van dit blad. In de jaren negentig was Krijn gedurende 5 seizoenen de wedstrijdsecretaris voor de senioren. Verder was hij van pakweg 1990 tot 2010 leider van een seniorenelftal, al met al zo’n 20 jaar!

Harrie Strijbosch, de eerste voorzitter van de Cobu Boys Club van 100 bij de oprichting daarvan in 1999. Heeft die functie 15 jaar bekleed. Harrie was daarnaast clubscheidsrechter, meer dan 10 jaar gastheer bij de thuiswedstrijden van Cobu Boys 1 en was jarenlang lid van de sponsorcommissie.

Daarvoor, van links naar rechts:

Aaldert Hofman, begon als secretaris (1993-1998), maar zou later ook de rol van penningmeester en voorzitter (1998-2004) op zich nemen. Bleef daarna als penningmeester en secretaris in het bestuur tot zijn tweede termijn als voorzitter (2012-2015). Sinds 2016 voorzitter van de Club van 100. Houdt zich daarnaast bezig met clubhistorie en schreef het jubileumboek bij het 60-jarig bestaan.

Hans Wijkhuizen, is 3 jaar bestuurslid Sponsoring geweest, en 15 jaar lid van de Sponsorcommissie. Hij is secretaris van de Club van 100 sinds de oprichting daarvan in 1999. Hij is 10 jaar gastheer bij Cobu Boys 1, heeft ruim 10 jaar de redactie van het clubblad en/of de website gedaan. Inmiddels is hij ook al weer jarenlang vertegenwoordiger vanuit Cobu Boys naar het Amersfoorts Convenant.

Henk Vliek, is bijna 15 jaar bestuurslid geweest, is lid geweest van diverse jubileumcommissies en organiseert al vele jaren het klaverjassen. Daarnaast is hij in diverse vrijwilligersfuncties actief geweest, zoals leider, trainer, grensrechter en wedstrijdsecretaris. Hij heeft in de jaren 1990 de damesafdeling weer leven in geblazen en een aantal jaar geleid.

Herman van de Vlasakker, is bijna 25 jaar penningmeester geweest, verdeeld over meerdere bestuursperioden tussen 1983 en 2017. Hij is penningmeester van de Club van 100 sinds de oprichting daarvan in 1999.

Een mooi stel, dat is ’t! Daar mogen we als Cobu Boys best trots op zijn!

2 december 2022, Aaldert Hofman

Attachment