Degradatie Cobu Boys 1

Het was al een aantal weken duidelijk, dat het heel moeilijk zou worden om degradatie te voorkomen, voor Cobu Boys 1. Het pleit is nu beslecht: door de nederlaag tegen HVC is degradatie een feit. Dat is natuurlijk pijnlijk en vervelend, en we zullen zeker de talrijke leuke stadsderby’s gaan missen.

In de wedstrijd bij buurman HVC knokte Cobu Boys voor de laatste kans. Zeker in de openingsminuten kreeg het team van trainer Johan Flipse een aantal grote kansen, waaruit helaas geen doelpunt viel. Spits Sebas de Jong was het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal.

Halverwege de eerste helft was het aan de andere kant wel raak. De thuisploeg kwam op een 1-0 voorsprong na een goed lopende aanval. Voor de rest hielden de teams elkaar behoorlijk in evenwicht.

Na de rust viel binnen 20 seconden de gelijkmaker! Een geweldige opsteker, blijkbaar doet een bakkie thee wonderen! Eerst was het Iliass Stremming die uit een moeilijke hoek de paal raakte, waarna Sebas de Jong zeer attent was om de bal alsnog tegen de touwen te schieten. De 1-1 gaf iedereen weer goede moed.

Dat was helaas van korte duur, want een minuut of 10 later werd de 2-1 door HVC gemaakt: een dieptepass werd door Tim Govers (HVC) keurig onder controle gebracht, en hij liet keeper Sander van Andel met een bekeken lobje kansloos. In het restant van de wedstrijd bleef Cobu Boys knokken voor de gelijkmaker, maar de stand bleef ongewijzigd.

Door de ingevoerde versterkte degradatie gaat Cobu Boys volgend jaar in de 5e klasse spelen. Over die klasse en de mogelijke tegenstanders is nog weinig bekend. Natuurlijk is wel duidelijk dat we de stadsderby’s gaan missen, helaas.

Aanstaande zaterdag 4 juni speelt Cobu Boys de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, thuis tegen SEC. De wedstrijd begint om 14.30. Komt u Cobu Boys nog 1 keer aanmoedigen, in de 4e klasse?