Coen scoort in De Kuip!

Soms komen dromen uit, ook als je bij Cobu Boys speelt. Wat dacht je van scoren in De Kuip? Een interview met Feyenoord TV? De stadionspeaker noemt JOUW naam! Een jongensdroom van Coen Heijnders werd werkelijkheid, en hij is spits bij Cobu Boys!

Hij knijpt zichzelf nog ’s in z’n arm. Is dit echt? Links van hem zit Paul Bosvelt, rechts naast hem zit Bert Konterman. Dat is effe wat anders dan kleedkamer 5 Sportpark Zielhorst, met Tweel en Frankie. Kijk nou, daar zit Bennie Wijnstekers! Daar, Peter Houtman en Gaston Taument! Dat zijn helden, allemaal spelers van oud-Feyenoord, dus wat doet hij daar? Coen kijkt nog ’s rond in de enige echte Feyenoord kleedkamer. Hij loopt met de andere spelers door de indrukwekkende spelerstunnel, de trap op, en dan staat hij op het fantastische veld in De Kuip. Hij speelt mee…

Fantasie? Dromen? Nee, nee, nee! Dit is echt gebeurd, vraag maar aan Coen. Hij speelde meer dan 100 keer in Cobu Boys 1, en speelt nu nog wekelijks met Cobu Boys 4 zijn wedstrijden. Over de wedstrijd tegen Oud Feyenoord vertelt hij nog steeds enthousiast:

“Ja, die wedstrijd was op 7 juni 2008 in de Kuip tussen Oud Feyenoord en de Amateur Partners All Stars. In 2008 waren wij als Cobu Boys amateurpartner van Feyenoord en we speelden met Cobu Boys 1 in dat jaar mee om de Feyenoord 100 jaar cup. Tijdens de finaledag, waar we met Cobu Boys al voor waren uitgeschakeld, speelde een selectie van de amateurpartners tegen Oud Feyenoord. Ik behoorde tot een van de 17 gelukkigen! 

We zaten met beide teams (dus ook Oud Feyenoord) in de kleedkamer van Feyenoord. Ik stond mij naast Paul Bosvelt en Bert Konterman om te kleden, wat best bizar was. Evenals de voorzieningen waar je gebruik van maakt. Via de imponerende spelerstunnel kwamen we op het magische veld… dat was wel een kippenvel-momentje! 

Voor mij was dit zeker een jongensdroom, aangezien ik vanaf jongs af al een groot Feyenoord supporter ben. Ik kende van mijn medespelers helemaal niemand, maar in het veld merkte je daar uiteraard niks van. We speelden nog best een aardige wedstrijd.

Ik heb uiteindelijk een helft gespeeld en ook nog een bijzonder doelpunt gemaakt door keeper Peter Brunings met een mooie lob te passeren. Heel toevallig filmde mijn vriendin op dat moment een stukje van de wedstrijd, dus het doelpunt is ook nog vereeuwigd op YouTube!

Vervolgens werd ik er ook uitgepikt om een interview te doen met Feyenoord TV, dat later in die week werd uitgezonden. Al met al was het een heel bijzondere en gedenkwaardige dag voor mij die ik nooit zal vergeten.”

Wil je nalezen wat Coen meemaakte? Via dit verslag krijg je een goed beeld: Feyenoord Nieuws. Vergeet niet om het doelpunt van Coen te bekijken, zie hieronder. Zet het geluid goed hard, dan hoor je het commentaar van de stadionspeaker!

Lieve lezertjes, ik wens u hele fijne Kerstdagen en een veilige Jaarwisseling. Geniet met de mensen om je heen en durf te dromen! Soms komen ze uit, ook bij Cobu Boys…

22-12-2019, Aaldert Hofman

Leave a Comment

(required)

(required)