Van de voorzitter: 29 november t/m 5 december

Hoog bezoek deze week bij Cobu Boys! Zowel op woensdag als op donderdagavond is Cobu Boys gastheer voor een statige krasse knar op leeftijd. Gelukkig zijn er een paar medewerkers bij hem, om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Dat is noodzakelijk, want als onze bebaarde gast op woensdagavond de Krasse Knarren in actie ziet, dan is hij niet te houden. Niet zijn paard, maar hijzelf staat te trappelen voor de goal. “Ik sta vrij, kom op met die bal” en daar staan zelfs onze Krasse Knarren toch even van te kijken. Wat een aantrekkingskracht hebben zij!

Donderdagavond heb ik samen met Piet Ouwerkerk overleg met de SRO en daarin worden geen cadeautjes weggegeven. Het is een goed en constructief overleg over de staat van onderhoud van onze accommodatie. Nog belangrijker, er wordt ook goed vastgesteld wie verantwoordelijk is voor welk deel. Dat lijkt eenvoudig, maar ik verzeker u, dat valt niet mee. Goede bouwtekeningen komen op tafel, maar toch moeten we bepaalde zaken echt zelf gaan bekijken voordat het duidelijk is. Wordt vervolgd, we zijn op de goede weg.

Ondertussen heeft buiten diezelfde oude man de smaak van het voetballen nu goed te pakken. Het niveau van de Krasse Knarren kon hij aan, maar nu denkt hij dat hij met onze selectie mee kan doen. Tja, dat was typisch een geval van “hoogmoed komt voor de val”, zoals een aantal van u inmiddels op Facebook heeft kunnen zien.

Op zaterdag zie ik mooie doelpunten vallen bij de A1, Cobu Boys 4 en Cobu Boys 2 wint met 4-0 van SEC 2. Een duidelijke overwinning. Daarna is het de beurt aan Cobu Boys 1 in hun laatste thuiswedstrijd van dit jaar. De bezoekers uit Zeist hebben nog nooit eerder bij Cobu Boys gespeeld, want tot dit seizoen speelden zij op zondag. Cobu Boys speelt een klasse minder goed dan vorige week, maar toch pakken ze de winst. Met 21 punten staat Cobu Boys nu derde in de competitie, een prima prestatie!

Langs de lijn ook een opvallende groep Cobu Boys scheidsrechters. De “meet & greet” zoals georganiseerd door David Heek valt in de goede aarde. Een goede en leuke actie voor deze clubmensen. Ja, dat vergeet u misschien, maar onze clubscheidsrechters zijn echte clubmensen! Zij staan elke week klaar om een wedstrijdje te fluiten en uit ervaring weet ik dat de scheids niet alleen maar complimenten te horen krijgt. Waarom pakt u zelf de fluit niet ter hand?

Aan het einde van de middag is het goed om te zien dat ook Sinterklaas de weg naar de Cobu Boys kantine weet, zodat hij daar even kan bijkomen van een drukke dag.

Sinterklaas heeft voor Cobu Boys ook nog een mooi cadeau: hij belooft dat hij het geld dat hij na alle inkopen en bezoekjes aan kinderen nog over heeft, aan Cobu Boys zal schenken! Als aanvulling op de opbrengst van de Grote Clubactie! Nou, nou, met recht “dank u, Sinterklaasje!”

Tot de volgende week!

Leave a Comment

(required)

(required)