Vol vertrouwen het jaar 2023 in!

De rookwolken en de echo’s van het verboden vuurwerk zijn nog maar net weggetrokken, of de bal rolt al weer op de Cobu Boys velden. Het Oliebollentoernooi, op 7 januari, staat voor de deur. Een mooi moment om weer in actie te komen, om elkaar het beste te wensen, en om even vooruit te kijken.

Wij kunnen met Cobu Boys vol vertrouwen het jaar 2023 in! Vergeet 2022, laat dat jaar achter je. Of nee, ik kijk toch nog even terug, want daar ligt de reden voor mijn vertrouwen…

Een donkere december-dinsdagavond, 20 december. Ik rijd door de Arkemheensepolder richting Baarn. Richting de allerlaatste officiële wedstrijd van een Cobu Boys team in 2022. Dat is de wedstrijd van Cobu Boys JO19-1, voor de competitie tegen Baarn JO19-1.

Onderweg dwalen mijn gedachten af. Een jaar geleden zaten we nog midden in de Corona-ellende. Toeschouwers waren niet toegestaan, ’s avonds mocht ik niet meer trainen, in januari kwam de ellendige avondklok. We zijn de mondkapjes en de anderhalve meter al bijna vergeten. Wat is het dan heerlijk om nu weer langs de lijn te staan, ook al is het een donkere regenachtige avond.

Natuurlijk wil ik ook de JO19-1 zien spelen, na hun inbreng bij de 5-1 overwinning van Cobu Boys 1 op Austerlitz, op 10 december. De kampioenswedstrijd van de JO19-1 in juni heb ik gezien, en daarna alleen maar af en toe een deel van de wedstrijd. Hoog tijd om de volle 90 minuten weer eens bij te wonen.

Deze wedstrijd, deze spelers, dit team, dat geeft vertrouwen voor de toekomst! Na een leuke wedstrijd trekt Baarn uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind. Dat is zuur, want Cobu Boys JO19-1 weet tot twee keer toe een achterstand weg te werken. Niet opgeven, een tegendoelpunt is juist de stimulans om er een extra schepje bovenop te doen. That’s the spirit! De spelers van JO19-1, aangevuld met JO19-2, laten zich zien. Of het nu de 1-1 van Bram is op aangeven van Siem, of het prima keeperswerk van Thomas, of de 2-2 van Sander na een prima actie van Rutger, of de acties van de andere spelers, het is heerlijk om te zien!

Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, dat hoor je vanzelf als je naast hoofdtrainer Johan Flipse en Bert Verwoerd van de commissie Technische Zaken staat. Mooi dat deze mannen hun aandacht ook bij de JO19 hebben.

De JO19 is niet het enige team waar ik mijn vertrouwen op baseer. Een dag of 10 eerder zag ik de 5-1 winst van Cobu Boys 1 op Austerlitz, daarover staat nog een verslag op de site. Op dezelfde zaterdag boekte Vrouwen 1 een sterke en verrassende overwinning in Utrecht op Hercules. Beide knappe prestaties!

Om het sportieve vlak even af te ronden: onze jongste voetballer is 4 jaar oud, onze oudste voetballer is ruim 75 jaar jong. De overige seniorenteams bij de vrouwen of de mannen, de 35+, de 45+, de Krasse Knarren, op elke leeftijd kun je bij ons sporten. Elk lid van de familie, elke leeftijd. Het team Vrouwen 35+ is een aanwinst in ons aanbod; zouden zij doorgaan tot we naast de Krasse Knarren ook de Iron Ladies hebben?

Op bestuurlijk en organisatorisch vlak mogen we ook met vertrouwen 2023 in. Dat werd op de Algemene Ledenvergadering van 12 december wel duidelijk. Een solide financiële huishouding geeft rust. Nieuwe bestuursleden dienen zich aan en commissies krijgen veel vrijheid. Bij de ALV een goede opkomst van onze leden, vrijwel elk team was vertegenwoordigd. Ook dat schept vertrouwen. We zijn betrokken bij onze club!

Het mooiste Cobu Boys moment van 2022, de absolute topper voor mij, was zaterdagmiddag 3 december, de middag waarop Oranje tegen de VS speelde. Daar zag ik Cobu Boys als familieclub in optima forma! Natuurlijk, spelers en speelsters keken deze wedstrijd, en niet te vergeten de vaste supporters. Maar dat niet alleen: ik zag partners van spelers binnenkomen met de kinderen aan de hand, ik zag hoe de kinderen voor het grote scherm met speelgoed in de weer waren, ik zag jonge vaders met de allerkleinsten op de arm, ondertussen de wedstrijd volgend. Wat een sfeer, wat een familieclub! Heerlijk.

Dat alles geeft mij het goede gevoel om vol vertrouwen 2023 in te gaan. Ongetwijfeld gaan we vervelende of verdrietige momenten meemaken; daarin zal 2023 niet anders zijn dan 2022. Toch, ook in die situaties kennen we elkaar goed genoeg om een luisterend oor te bieden en elkaar te steunen.

Ik hoop u te zien bij het Oliebollentoernooi! Zien we elkaar niet, dan wens ik u bij deze een geweldig en sportief 2023, vol vertrouwen!

5 januari 2023, Aaldert Hofman

Leave a Comment

(required)

(required)