Cobu Boys wint van HVC en treft Patria op 8 maart

De thuiswedstrijd tegen Patria 1, die niet door kon gaan op zaterdag 19 februari, wordt aanstaande dinsdag 8 maart ingehaald. Die avond wordt er om 20.00 uur afgetrapt op Sportpark Zielhorst.

Cobu Boys 1 kan die wedstrijd tegen Patria met een positief gevoel tegemoet zien, na de winst op HVC van afgelopen zaterdag 5 maart. De Sportpark Zielhorst-derby werd door thuisploeg Cobu Boys met 3-0 gewonnen.

De derby tussen de buren Cobu Boys en HVC is er natuurlijk een waar altijd met spanning naar wordt uitgekeken. De mouwen worden extra opgestroopt, en de derby kan ook altijd op extra publieke belangstelling rekenen. Zo ook op deze zaterdag 5 maart op een zonovergoten Sportpark Zielhorst.

In het eerste half uur verliep de wedstrijd rommelig en beide teams leden veelvuldig onnodig balverlies. De kansjes waren voor Cobu Boys, maar dit leidde niet tot goals. Na 35 minuten nam Cobu Boys de leiding. Rechtsbuiten Tim Nagelkerke legde de bal vanaf de achterlijn terug en mede dankzij de HVC keeper kwam de bal voor de voeten van Cobu Boys spits Iliass Stremming. Van dichtbij kon hij eenvoudig intikken: 1-0.

Nog voor de rust verdubbelde Cobu Boys de voorsprong. Linksback Iwan de Goede stoomde op langs de zijlijn en na een goede combinatie met Jaron van de Kamp kwam Iwan opnieuw in balbezit, net binnen de befaamde 16. Van een meter of 12 haalde hij vervolgens verwoestend uit met zijn linker en de keeper was volstrekt kansloos: 2-0.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van HVC af, maar de bezoekers hielden stand en kregen zelf ook nog wat kansjes. De stand bleef ongewijzigd tot een kleine 10 minuten voor tijd, toen invaller Dani Klous met een fraaie schuiver de eindstand van 3-0 op het bord bracht.

Door deze overwinning kan Cobu Boys met een goed gevoel de inhaalwedstrijd tegen Patria tegemoet zien. Zoals eerder gezegd, die wedstrijd staat gepland voor aanstaande dinsdagavond om 20.00 op Sportpark Zielhorst.

Iwan de Goede werd uitgeroepen tot Man of the Match!