Geweldige overwinning Cobu Boys 1

Resultaten uit het verleden zeggen niets over het resultaat van de wedstrijd van vandaag… Dat leek op voorhand zeker van toepassing op de wedstrijd van Cobu Boys tegen Austerlitz van vandaag 6 november. De gasten uit het mooie Austerlitz waren op 24 augustus nog te gast op Sportpark Zielhorst voor een oefenwedstrijd tegen Cobu Boys 1. Die oefenwedstrijd werd riant gewonnen door Cobu Boys, de gasten kwamen er niet aan te pas.

De resultaten in de competitie waren tot nu toe heel anders dan die oefenwedstrijd! Austerlitz doet het geweldig goed! Na 6 wedstrijden stond Austerlitz met 15 punten op een gedeelde eerste plek, terwijl Cobu Boys met 6 punten nadrukkelijk naar beneden moet kijken om boven de rode streep te blijven. Afgelopen zaterdag wonnen beide teams: Austerlitz met 2-1 van Saestum, Cobu Boys met 1-3 bij SVMM.

Dan de wedstrijd van vandaag. Voorafgaand aan die wedstrijd sprak ik balsponsor Ralph Sargent, zelf jarenlang keeper in Cobu Boys 1 en ook jarenlang voorzitter van de vereniging. Vandaag de dag is Ralph een vaste supporter van Cobu Boys 1, en hij geeft de vereniging graag extra steun door het sponsoren van de wedstrijdbal. Mooi!

Ik vraag naar de verwachting van Ralph bij deze wedstrijd. Natuurlijk is hij positief en verwacht hij veel van “de rode leeuwen”, zoals hij het eerste vaak noemt. Toch is hij ook realist: “gezien de positie op de ranglijst zal het vandaag moeilijk worden en ik ben bang dat Austerlitz aan het langste eind trekt.”

Het lijkt of de spelers hem gehoord hebben. Vanaf de allereerste minuut geeft Cobu Boys vol gas. Austerlitz is even overdonderd door zoveel inzet en snelheid. De spelers van de thuisclub vinden elkaar heel makkelijk. Cobu Boys heeft het overwicht, maar komt niet tot echte kansen. Aan de andere kant hanteert Austerlitz veelal de lange bal vanuit de achterhoede en die passes zijn eenvoudig te verdedigen door onze achterhoede.

Na iets meer dan een half uur komt Cobu Boys op voorsprong door Melvin Kramer na een geweldige aanval. Die begon bij keeper Victor Bongers die rechtsback Peter Bolk aanspeelde. Peter tikt direct door naar Tim, dan direct naar Jaron, een dieptepass op Michael en zijn geblokte schot komt voor de voeten van Melvin, die goed uithaalt. Een mooie teamaanval en een terechte voorsprong.

Kort voor rust krijgt Austerlitz uit het niets een goede kans. De spits komt oog in oog te staan met keeper Victor Bongers. Onze keeper reageert uitmuntend en weet de bal te keren. De ruststand komt zo op 1-0 voor Cobu Boys.

In de tweede helft probeert Austerlitz de wedstrijd te kantelen in hun voordeel. Het eerste kwartier hebben onze spelers het moeilijk. Austerlitz komt tot een vlammend schot tegen de onderkant van de lat, maar dat is het dan ook wel. De verdediging staat als een huis, hele hele team vecht voor elkaar, met keeper Victor als een rots in de branding.

Halverwege de tweede helft brengt coach Johan Flipse een debutant in het veld: Shaquil Valks. Bovendien is daar de rentree van Florian Wijsbeek, na een lange blessure. Cobu Boys blijft een geweldige teamprestatie op het veld leggen, en dat resulteert in een 2-0 voorsprong na pakweg 75 minuten. Een aanval via Shaquil over de rechterflank wordt goed ingeschoten door Michael Pouw. De verrassende overwinning komt in zicht!

Vanzelfsprekend zet Austerlitz alles op alles, maar vandaag is niet hun dag. Geen moment tonen zij dat ze de gedeelde koploper zijn. Een kleine tien minuten voor tijd zet Cobu Boys de eindstand op het bord: 3-0. Een meer dan terechte, klinkende overwinning, waarbij de 3-0 komt van Sebastiaan de Jong die een fout van een verdediger eenvoudig afstraft. Bij Cobu Boys komt ook debutant Matthieu Ngombo in het veld.

De overwinning komt niet meer in gevaar! Cobu Boys pak volledig terecht de overwinning en schrijft drie punten bij aan het puntentotaal. Een zeer welkome overwinning, met een fantastische teamprestatie.

King of the Match werd Victor Bongers! Zeer terecht, hoewel de vaste supporters het uiterst moeilijk vonden om de keuze te maken. Het hele team speelde voortreffelijk. Moest het Melvin worden, met de 1-0? Of motor Jaron op het middenveld? Of Peter, die de linksbuiten van Austerlitz kansloos liet? Of Shaquil, als debutant met een assist? Of Rick, of Iwan, of Wessel, of … Balsponsor Ralph Sargent reikt de bijbehorende attentie uit aan Victor.

En zo blijven de resultaten uit het verleden toch positief voor Cobu Boys. Naast deze overwinning ontmoetten wij Austerlitz vier keer, en alle keren won Cobu Boys! Zo ontvingen wij Austerlitz op 19 maart 2016 voor het eerst op Sportpark Zielhorst. Die wedstrijd won Cobu Boys met 6-1. In die wedstrijd scoorde Tim Govers na een klein kwartier, na een assist van Jasper van der Bijl. In de 38e minuut is het opnieuw raak door Tim. Na rust is het Nick Giesbers die na wat geworstel de bal mooi in het netje weet te krijgen, 3-0. Een minuut later is het weer raak en hoe! Het is Tim die met een geweldig mooie lob de keeper van Austerlitz weet te passeren, 4-0 en een onvervalste hattrick voor Tim. Na dat voorbeeld is het ook Damion Dekkers die met een lob weet te scoren. In de 78e minuut is het smullen langs de lijn als Nick Giesbers via Tim Govers en Damion Dekkers de 6-0 scoort, mooie aanval zeg! In de 88e minuut wordt het 6-1, dat is ook de einduitslag.   Ook op 1 oktober 2016 was Austerlitz bij ons te gast, en ook toen won Cobu Boys. De uitslag werd toen 4-0 door doelpunten van Wessel Schmidt, 2 treffers van Angelo Kramers, en de laatste treffer kwam op naam van de huidige Cobu Boys voorzitter Damion Dekkers.

Na afloop bleef het vanzelfsprekend nog lang gezellig in het clubhuis van Cobu Boys. Dat kwam mede door het team van Austerlitz, dat lang aanwezig bleef en uiterst sportief meedeed met een gezellige voetbalmiddag. De plannen om op 12 februari met de bus naar Austerlitz af te reizen voor een geweldig voetbalfeest daar, worden al gemaakt!

Een heerlijk voetbalmiddag bij Cobu Boys op Sportpark Zielhorst!