De Receptie

Ik neem je mee terug naar 1996, het jaar waarin Cobu Boys 50 jaar bestaat. We zitten net 6 jaar op Sportpark Zielhorst, de club groeit weer, en 50 jaar is een mooi jubileum om te vieren, toch?

In die tijd was het heel gebruikelijk om bij zo’n jubileum ook een jubileumreceptie te organiseren. Het is wel leuk om te vertellen hoe dat ging. Vandaag de dag nauwelijks voor te stellen!

Je ziet de uitnodiging, gedrukt door Krijn Westdijk. Opvallend is het meest artistieke logo dat we ooit bij Cobu Boys gehad hebben. Niet echt een logo, dit subtiele lijnenspel gebruikten we als briefhoofd. Geen idee wie dit ooit gemaakt heeft. Ik weet wel dat dit mooie lijnenspel niets te maken heeft met de manier waarop soms de lijnen op het veld staan…

Het was 1996, een tijd waarin verenigingen geen email of website hadden. Niemand had een mobieltje. Sportlink, Facebook, Twitter, het bestond allemaal nog niet. Dus uitnodigingen drukken, adressen opzoeken via het KNVB-adresboek, of zelfs het dikke telefoonboek. Postzegels plakken, enveloppen op de post doen. Tja, aardig wat werk, een groepsapp werkt handiger…

Ik nodigde alle Amersfoortse voetbalverenigingen uit, de KNVB, de SRO, de Wethouder, en de FAAV. O ja, vergeet de consul niet. De COVS Amersfoort kwam ook altijd, met de bekende heren Henk Nijhuis en Harrie Strijbosch. Een mooi gezelschap!

Bij de receptie zat het bestuur keurig op een rij, met jasje-dasje. Er was een ceremoniemeester, bij ons was dat Wim Anema, als ik me goed herinner. Ons bestuur bestond toen uit maar liefst 9 bestuursleden: voorzitter Ralph Sargent, penningmeester Herman van de Vlasakker, ondergetekende als secretaris, en de bestuursleden Krijn Westdijk, Herman Petten, Ruud Machielse, André Hielckert, Bert de Ruiter, en Jos van de Heuvel.

Speeches, geen receptie is compleet zonder speeches! Allereerst natuurlijk onze eigen voorzitter, waar Ralph terugblikte op de verhuizing van Sportpark Isselt naar Sportpark Zielhorst. Toen we vertrokken van Sportpark Isselt, hadden we nog zo’n 65 leden en 1 jeugdteam…

Speeches ook van de Wethouder en de KNVB. Een speech van Gerard Brundel, voorzitter FAAV. Dat was de Federatie van Amersfoortse Amateur Voetbalverenigingen, de voorloper van de Stichting AVK. Een geweldige man, Gerard Brundel, ik zie hem nog elk jaar bij het AVK. Volgens mij nog steeds scheidsrechter bij Hooglanderveen. Maar geen sprankelende prater, helaas. Ik heb een keer meegemaakt dat hij bij een kampioensreceptie alle wedstrijden van het seizoen ging bespreken. Je hoorde de zaal zuchten!

Natuurlijk waren er hapjes en drankjes, en cadeaus. De penningmeester hoopte op een enveloppe met inhoud, vaak was ’t ook een opgepoetste wedstrijdbal. Op deze feestelijke receptie zag onze vaste crew aan barmedewerkers er keurig uit, bekijk de foto. Joke van de Bor, Anita Vliek, Aart van Putten senior, Johan Pot, en Cecile Petten. Geweldige actie!

Tegen het einde van de receptie merkte je wie wie kende, en wie een goede band hadden met de vereniging. Een klein groepje bleef over, goede bekenden van Amsvorde, CJVV, De Posthoorn, of VOP. Toen werd ’t toch nog gezellig en laat…

Natuurlijk vierden we het jubileum ook met onze eigen leden, op de feestdag op 31 augustus. Daarover een andere keer meer.

Zo’n receptie, dat was toch wel bijzonder! Er zijn van die dingen…

24-05-2020, Aaldert Hofman

1 Comment

Leave a Comment

(required)

(required)