Hoe is ’t met… Jelle?

In deze weken zien we elkaar minder, en dan is het goed om even digitaal bij te praten. Afgelopen week kwam ik Jelle Bakker twee keer tegen, terwijl we allebei sportief bezig waren. Ik vroeg hoe ’t met hem gaat.

Wat is de impact van corona op jouw leven?

Door het Coronavirus vallen een hoop dingen weg of zijn ze anders. Dat is voor mij niet anders. In deze tijd blijf ik thuis en probeer ik me zoveel mogelijk de regels van het RIVM te houden.

Wat betekent dit voor je werk?

De gymlessen op de basisscholen gaan niet door. In plaats daarvan werk ik nu in de opvang op de school. Kinderen waarvan de ouders een vitaal beroep hebben mogen wél naar school. Ik vang ze op, help ze en probeer ze een leuke dag te bezorgen!

Hoe kom je al die avonden zonder voetbal door?

Het is heel erg saai. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik avonden heb gehad dat ik geen zin had om te gaan trainen. Op dinsdag, donderdag en zaterdag, mijn voetbaldagen, ga ik hardlopen. Zo blijf ik fit en kom ik af en toe op gepaste afstand nog clubgenoten tegen.

Je loopt al weer heel wat jaren mee met Cobu Boys, sinds wanneer ook al weer?

Toen ik zes of zeven was begon ik met voetballen in de F2. Na zeven jaar Cobu Boys ben ik gaan voetballen bij ASC Nieuwland. Daar heb ik vijf jaar met heel veel plezier gevoetbald. Inmiddels ben ik nu alweer met mijn vijfde seizoen bezig na mijn terugkeer!

Wat zijn voor jouw bijzondere herinneringen?

Cobu Boys is voor mij een hele vertrouwde plek. Hier heb ik veel vrienden rondlopen en speel ik het mooiste spelletje met leuke mensen. Mooie momenten in overvloed met als sportief hoogtepunt het kampioenschap met het eerste twee jaar geleden!

Het kabinet biedt een voorzichtige opening dat we op 1 september weer wedstrijden mogen spelen. Hoe denk je daarover? Wat zijn jouw verwachtingen voor komend seizoen?

Ik hoop enorm dat we zo snel mogelijk weer mogen voetballen. Wedstrijden zijn het mooiste om te spelen en het zou mooi zijn als dat op 1 september weer kan. Liever eerder maar niet zolang dat ten koste kan gaan van de gezondheid van anderen. Voetbal is bijzaak, maar wel een hele belangrijke! ? 

Als alles meezit hebben we volgend seizoen met z’n allen weer net zoveel plezier als alle voorgaande seizoenen. Ik heb er in ieder geval weer zin in!

Nog even volhouden met zijn allen en dan zien we elkaar hopelijk snel weer!!

Hartelijke groet van Jelle Bakker!

SONY DSC

Leave a Comment

(required)

(required)