Hoe is ’t met… Osman Bulut?

Onze verslaggever Florian de Boer (keeper JO16-1) interviewt Osman Resat Bulut, speler van Fortuna Sittard!

Door een scout worden ontdekt en gevraagd worden of je bij een bekende club mee wilt spelen? Welke jongen of meisje bij de Cobu Boys droomt daar nou niet van? Het overkwam Osman Resat Bulut. Vanaf zijn 8e speelde Oman bij onze club en nu speelt hij bij Fortuna Sittard. Florian had hem graag in Limburg opgezocht, maar helaas kan dat nu niet. Maar gelukkig hebben we snapchat nog!

Osman, leuk dat ik je mag interviewen. Hoe gaat het met je?
Ey Florian. Het gaat goed met me. Mijn familie, vrienden en ik zijn gezond en ik hoop dat het zo blijft. Ik ben gelukkig.

Hoelang is het alweer geleden dat je van de Cobu Boys naar Fortuna bent gegaan?
Dat is nu ongeveer 9 maanden geleden. Vanaf het nieuwe seizoen speel ik bij Fortuna, bij de JO16-1 als middenvelder. Daarvoor zat ik bij jou in het team, de JO15-1.

Hoe ben je gescout?
Scouts van Fortuna hebben me in de gaten gehouden tijdens de wedstrijden bij de Cobu Boys. Ze nodigde mij uit om 2 dagen mee te trainen. Vervolgens heb ik ook twee wedstrijden met ze meegespeeld. Toen ik hoorde dat ik was aangenomen was ik superblij! Maar het voelde wel alsof alles heel snel ging. Maar ik ben er blij mee.

Vond je het een eenvoudige beslissing om weg te gaan bij onze club?
Ja, het was wel een eenvoudige keuze, want ik kon een stap naar het hoogste niveau in Nederland maken. Ik denk dat iedereen dat wel zou doen.

Welke dingen mis je nu je in Sittard woont?
Ik mis vooral mijn sociale leven. Ik mis mijn vrienden en familie. Ik heb hier ook wel vrienden, maar niet zoveel als in Amersfoort. En familie heb ik hier helemaal niet. Dus dat is wel een beetje moeilijk.

Heb je nog contact met vrienden uit Amersfoort en hoe onderhoud je dat contact?
Ja, ik heb regelmatig contact en dat gaat via de WhatsApp of Facetime.

Hoe zien jouw weken eruit bij Fortuna vóór de coronacrisis en wat doe je nu om fit te blijven?
Mijn weken zien er bijna altijd hetzelfde uit: ’s Ochtends om 06.00 uur sta ik op, ontbijt en kleed me om. Om 07.30 uur moet ik op de club zijn. Dan sta ik om 07.50 uur op het veld en train tot 10.00 uur. Daarna ga ik naar school en na school rust ik thuis uit. In de avond train ik voor mezelf. En dat iedere dag, maar op woensdag heb ik vrij. Om lekker fit te blijven ben ik bijna elke dag aan het hardlopen en aan het voetballen. Elke avond doe ik ook nog krachtraining thuis.

Hebben jullie nog een keeper nodig?
Haha… 🙂

Heb je nog een droom op het gebied van voetbal?
Jazeker! Ik wil mezelf blijven ontwikkelen en hopelijk in de toekomst in het eerste spelen en daarna doorbreken. Mijn echte droom is de finale van Champions League winnen!

Wil je nog wat zeggen tegen de Cobu Boys?
Ik kom jullie zeker nog vaak bezoeken. Ik vind het altijd leuk om nog af en toe te komen kijken. Ik wens jullie allemaal veel succes en blijf hard werken! En misschien komt er iets op jullie pad!

Osman, Florian, dank jullie wel voor dit leuke interview!

Leave a Comment

(required)

(required)