Kampioenenbal: Cobu Boys 1 (1980/1981)

Kampioenenbal, onder die titel brengen wij graag de kampioenen van gisteren onder de aandacht. Heb jij nog een kampioensfoto? Stuur die dan op naar aaldert.hofman@cobuboys.nl

Op 18 april 1981, dat is morgen precies 39 jaar geleden, werd Cobu Boys kampioen door een 6-0 overwinning op Soesterberg!

In die kampioenswedstrijd brak Marcel van Dijk na 25 minuten de score open, en Marcel zorgde ook voor de 2-0 voorsprong die bij rust bereikt was. In de tweede helft liet Cobu Boys zien dat het kampioenschap volledig terecht was. Vijf minuten na rust scoorde Carl Ouwerkerk de 3-0, en hij maakte even later ook de 4-0. De eindstand van 6-0 werd bereikt door doelpunten van René Koenen en Arthur van Riel.

Daarmee werd het kampioenschap veroverd van de 2e klasse en kwam Cobu Boys 1 weer terug in de 1e klasse van de afdeling Utrecht. Huh? 1e klasse? Afdeling Utrecht? Wat is dat?

In die tijd, dus 40 jaar geleden, was de organisatie van de KNVB heel anders dan nu. Tegenwoordig speelt Cobu Boys in District West 1, en de grens van West 1 ligt bij knooppunt Hoevelaken. Veertig jaar geleden bestond de KNVB uit 20 afzonderlijke afdelingen met eigen competities, en daarboven de landelijke competities van de KNVB. Cobu Boys speelde in de Afdeling Utrecht, en binnen de afdeling had je dan de 1e, 2e, en 3e afdeling. Vergelijk de 1e klasse maar een beetje met de 3e klasse van tegenwoordig.

Tegenstander Soesterberg kwam natuurlijk uit Soesterberg en ging in de jaren negentig failliet. Gelukkig werd in 2002 weer een vereniging in Soesterberg opgericht, natuurlijk is dat ’t Vliegdorp. Verder speelde Cobu Boys dat seizoen tegen Radiostad, een vereniging die ook niet meer bestaat. U mag zelf raden waar Radiostad vandaan kwam.

Van de foto van het kampioensteam van Cobu Boys herkennen we een aantal spelers die we vandaag de dag gelukkig ook nog vaak bij Cobu Boys zien. Dat zijn Rini van de Bor, Jan Willem de Jong, Ralph Sargent, en Henk de Regt. Tja, en ook zij zijn inmiddels 39 jaar verder…

Staand van links naar rechts: Carl Ouwerkerk, Marcel van Dijk, Rini van de Bor, Henk de Regt, Jan Willem de Jong, Arthur van Riel, Bertus Sandbrink, Ralph Sargent, en Henri Rigterink.

Gehurkt, van links naar rechts: René Koenen, Henk Polhout, Bouke Veldman, Guus Hendrikse, Gerrit van Beek (grensrechter), Hans van Soeren, en Wim Anema (trainer).

Kampioenen!

Leave a Comment

(required)

(required)