Kampioenenbal: Cobu Boys MB1 (2014/2015)

Kampioenenbal, onder die titel brengen wij je graag de kampioenen van gisteren onder de aandacht. Heb jij nog een kampioensfoto? Stuur die dan op naar aaldert.hofman@cobuboys.nl

In het voorjaar van 2015 werd onze Cobu Boys MB1 kampioen. Onze verslaggever Erik Roest maakte het van dichtbij mee:

MB1 kampioen na razend spannende inhaalrace

Ze hielden de fans tot het allerlaatste moment in spanning, maar uiteindelijk trok de MB1 toch aan het langste eind. Na een zinderende nek-aan-nekrace met DOVO schreven onze talentvolle meiden op woensdag 3 juni 2015 geschiedenis door kampioen te worden in de Hoofdklasse D. Houten werd met 1-5 verslagen, waardoor de concurrent uit Veenendaal (DOVO) op doelsaldo werd verslagen.

De strijd om de titel in de Hoofdklasse D was ongelooflijk spannend. DOVO en Cobu Boys vochten in het voorjaar van 2015 om elk (doel)punt. De eerste confrontatie tussen de twee kemphanen, op Sportpark Zielhorst, eindigde in een terechte 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

Enkele weken later traden de ploegen tegen elkaar aan in Veenendaal. DOVO was deze keer duidelijk een maatje te groot. Onze MB1 werd met 4-1 verslagen.

Aangezien beide teams bleven winnen, werd al snel duidelijk dat het kampioenschap op doelsaldo zou worden beslist. DOVO speelde zijn laatste wedstrijd op maandag 25 mei en deed wat het moest doen: met 4-0 winnen van VVIJ. Op dat moment stonden de Cobu Girls met nog twee wedstrijden te gaan 8 doelpunten achter.

De eerste hindernis, VVIJ uit IJsselstein, werd op woensdag 27 mei overtuigend genomen. Via een klinkende 6-0 zege legde de ploeg van Johan Flipse, Rein van der Laan en Erik Roest een stevig fundament voor het kampioenschap. De Amersfoortse meiden moesten nu met drie doelpunten verschil winnen van Houten om DOVO te passeren op de ranglijst.

De spanning was op die eerste woensdag van juni om te snijden op het sportpark van sv Houten, waar onze MB1 zich gesteund wist door een groot aantal supporters. Na een moeizame eerste helft gooiden de Amersfoortse meiden de zenuwen van zich af en werd Houten met 1-5 verslagen. Na afloop waren de meiden, supporters en trainers door het dolle heen.

Met het kampioenschap schreven de meiden opnieuw (!) clubgeschiedenis. Twee jaar na het eerste succes (het kampioenschap in de eerste klasse) werd nu de titel veroverd in de Hoofdklasse D. Een ongelooflijk knappe prestatie!

Op de foto, gemaakt door Suzanne Flipse, staand van links naar rechts: Rein van der Laan (assistent-scheidsrechter), Margot Beekelaar, Cé van Maaren, Willemijn Lock, Veerle Roest, Hannah van Herwijnen, Lian van der Laan, Iris te Nijenhuis, Kenzo Birza, Renske Haije;

Zittend van links naar rechts: Johan Flipse (trainer), Manouk van de Brink, Erica de Bok, Marleen Rozema, Sanne den Otter, Hannah Kamphorst, Irene, Erik Roest (teamleider);

Kampioenen!

Leave a Comment

(required)

(required)