Ook Cobu Boys ligt stil door coronavirus

Update 12 maart 2020

Beste leden en supporters van Cobu Boys,

Je hebt het nieuws waarschijnlijk al gehoord of gelezen: de overheid roept mensen in heel Nederland op om tot 31 maart 2020 zoveel mogelijk maatregelen te nemen om zo de verspreiding van het coronavirus te verminderen.

Direct gevolg daarvan is dat ook alle wedstrijden van veld- en zaalvoetbalverenigingen tot en met 31 maart NIET door zullen gaan.

Het advies van Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, is heel duidelijk: “Wij adviseren alle amateurverenigingen om ook geen trainingen, oefenwedstrijden of andere grote bijeenkomsten te organiseren. We hopen op begrip voor dit lastige besluit en de medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De komende periode gaan we als KNVB nadenken over een goede oplossing voor ons amateurvoetbal.”

Vanzelfsprekend volgt Cobu Boys dit advies van de KNVB. Heel concreet betekent dit het volgende:

  1. Tot en met 31 maart 2020 zijn alle wedstrijden en trainingen afgelast, inclusief oefenwedstrijden.
  2. Het clubhuis blijft gesloten, ook op zaterdag.
  3. Wat dit betekent voor vergaderingen van bestuur of commissies zullen we in de komende dagen en weken nader bekijken.

Voor meer toelichting verwijzen wij u graag naar de sites van het RIVM, de KNVB en in het algemeen de overheid.

Zodra er aanleiding is voor een nadere update, dan wordt deze pagina bijgewerkt.

Update 10 maart 2020

Geen handen meer schudden

Het Kabinet heeft gisteravond extra advies uitgebracht om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Goed je handen wassen, hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes gebruiken. Op advies van het RIVM wordt sinds maandagavond 9 maart ook opgeroepen om geen handen te schudden.  Cobu Boys sluit zich volledig aan bij die oproep.

Voor al onze leden en vrijwilligers geldt: houd je gezondheid goed in de gaten. Heb je ziekteverschijnselen als hoesten, benauwdheid en koorts (boven de 38 graden)? En heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus, of ben je in een gebied geweest waar het coronavirus heerst? Neem dan contact op je met je huisarts en kijk ook naar het laatste nieuws van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoordenhttps://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

Update 6 maart 2020

In navolging hiervan adviseren ook wij aan al onze teams en leden om voorlopig geen handen te schudden, dus ook niet voorafgaand of na afloop van een wedstrijd. Er zijn gelukkig ook nog vele andere manieren om aan de scheidsrechter en de tegenstander je sportiviteit duidelijk te tonen!

Wij verwachten dat we dit bericht regelmatig van een update zullen voorzien, als de ontwikkelingen daar aanleiding voor zijn.

Bestuur v.v. Cobu Boys

Leave a Comment

(required)

(required)