CB1 verspeelt dure punten tegen Eemnes

Lange tijd was er zaterdag geen vuiltje aan de lucht voor het eerste van Cobu Boys. De mannen van Bert van den Brom koesterden vlak na rust een 2-0 voorsprong tegen Eemnes, terwijl de 3-0 slechts een kwestie van tijd leek. Toch werd het nog 2-2. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Tot nu toe was Eemnes de enige tegenstander die 3 punten bij ons “thuis” wist af te snoepen….
Gaan we vandaag revanche nemen in de uitwedstrijd en met de volle buit richting “thuis”?
De kansen voor ons zijn spaarzaam in het begin van deze deze 1e helft. Een kansje voor Leroy Baum na 5 minuten wordt door hem (uit een corner van Tim Govers) over gekopt en een uithaal van Jaron van de Kamp in de 11e minuut wordt gestopt door de keeper van Eemnes. Nadat Robin van den Brom in de 26e minuut op aangeven van Boris Bunnik uit de draai maar net naast heeft geschoten en diezelfde Robin 8 minuten later op (wederom!) aangeven van Boris over heeft gekopt is het in de 41e minuut eindelijk raak als Robin via Iliass Stremming uiterst rechts in de benedenhoek de 0-1 weet te scoren. Twee minuten later is het Iliass die uithaalt maar de keeper van Eemnes zijn uithaal ziet blokken. Meteen hierna zien we Wessel Schmidt schitterend de 0-2 maken zodat we met een comfortabele voorsprong de rust in kunnen gaan.
Na de rust gaan we voortvarend verder. Twee doelpunten (dat denken wij) van ons worden afgekeurd wegens buitenspel, een mooie lob van Tim CG gaat maar net over en tot 2 keer toe moet de keeper van Eemnes in actie komen op schoten van Robin en Jaron. Tja en dan zitten we pas in de 53e minuut als Tim op aangeven van Robin wederom maar net over lobt. Niets aan het handje dus…het is wachten op de 0-3!
In de 60e minuut geen 0-3 maar wel een 1-2 op het scorebord na een doelpunt van Eemnes waar een duidelijk buitenspelluchtje aan zit. We zitten in de 70e minuut als er een dubbele wisseling plaats vindt…Wessel en Tim gaan eruit en Damion Dekkers en Wesley Lans komen het veld in. Hierna is er meteen een kans voor ons om de overwinning veilig te stellen als Leroy vanaf links Robin bereikt, die Iliass in stelling brengt…hij schiet net rechts naast de paal van het doel van onze tegenstander.
Opeens staat het in de 73e minuut gelijk als Eemnes de 2-2 scoort, hoe is het mogelijk?
We proberen hierna van alles….
Zo zien we Iliass en Wesley over schieten en Iliass uithalen en zijn schot gekeerd worden door de keeper van Eemnes. Hierna moet Sander van Andel in de 86e minuut aan de bak om een nederlaag te voorkomen. Het blijft 2-2 en wij kunnen na afloop dus stellen dat er vandaag (onnodig) dure punten verspeeld worden. Volgende week thuis tegen Wasmeer, tot dan!