In Memoriam: Gert Brons

Begin deze week ontvingen wij het droevige nieuws dat onze oud-trainer Gert Brons onverwacht is overleden, in de leeftijd van 80 jaar. De heer Brons was begin jaren negentig 5 seizoenen lang hoofdtrainer bij Cobu Boys. Daarna bleef hij Cobu Boys met zekere regelmaat bezoeken, meestal een aantal keer per seizoen. Afgelopen november was de laatste keer dat hij bij een thuiswedstrijd van Cobu Boys 1 was.

Voor veel van onze leden zal onze oud-trainer een onbekende zijn, maar de wat oudere leden zullen zich hem herinneren. Karakteristiek was zijn bulderende lach in het clubhuis, of zijn bulderende stem langs de lijn of in de kleedkamer. Gert was ook echt een trainer van de oude stempel, met aan het begin van het seizoen de onvermijdelijke buikspieroefeningen. Hij deed zelf mee, en wee je gebeente als je als speler eerder moest opgeven dan hij…

In de tijd dat Gert hoofdtrainer was, bestond het bestuur van Cobu Boys onder andere uit Ralph Sargent, Krijn Westdijk, Herman van de Vlasakker, Henk Vliek, en ondergetekende. Spelers uit Cobu Boys 1 en 2 uit die tijd, die vandaag ook nog lid zijn, zijn Jan Willem de Jong, Aart van Putten, Henk Inthorn, Arie van Bemmel, Bert de Ruiter. Ook Henk de Regt, toen de leider van Cobu Boys 1, zien we nog regelmatig op de club. Zij zullen zich Gert Brons nog herinneren.

Gert Brons sloot zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Cobu Boys af met een geweldig mooi kampioenschap. Al in januari 1996 werd Cobu Boys kampioen van het seizoen 1995/1996. Op de kampioensfoto in de krant staat Gert Brons als tweede van rechts.

Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

Namens Bestuur v.v. Cobu Boys

Aaldert Hofman

Attachment

Leave a Comment

(required)

(required)