CB1 verslaat koploper Achterveld

De hoofdmacht van Cobu Boys heeft zaterdag de topper met koploper Achterveld volkomen verdiend gewonnen. De mannen van Bert van den Brom wonnen de uitwedstrijd met 1-4. Bert de Ruiter maakte het verslag.

Hebben onze jongens goed overwinterd? Vandaag gaan we het meemaken en zien tegen de nummer 2 in onze competitie. Wij (3e) hebben er zin in!
In de 3e minuut moet Sander van Andel eerst nog met een fraaie redding aan de bak om een tegendoelpunt te voorkomen. Hierna zullen de Cobu Boys laten zien dat zij op scherp staan vandaag.
Dit resulteert in de 7e minuut in de 0-1 als na een genomen corner van Tim Govers de bal via het hoofd van Matthijs Nieman en doorkoppen van Iliass Stremming in het voor ons juiste net belandt, lekker hoor!
6 minuten later zien we Leroy Baum vanaf links mooi door stormen op de keeper van Achterveld…zijn actie verdiend een doelpunt maar helaas voor hem en ons fluit de scheidsrechter voor buitenspel!
Nadat in de 16e minuut Iliass na mooi combinatiespel met Wessel Schmidt over heeft gekopt is het in de 30e minuut raak en hoe!
Het is Boris Bunnik die vanaf rechts met een wereldpass Iliass weet te bereiken die na een geweldig mooie aanname schitterend de 0-2 weet te maken, het is genieten vandaag in Achterveld!
7 minuten later is het Robin van den Brom die op het middenveld met een mooi hakje Iliass vrijspeelt die hierna vrij voor de keeper van Achterveld weet te verschijnen. Hij haalt uit maar de doelman van Achterveld tikt tot corner. Een corner die door Wessel vanaf rechts genomen gaat worden en die schitterend door Cumali Karaman in de uiterste rechterhoek zal worden ingekopt, 0-3!
In de 42e minuut verschijnt hierna Jaron van de Kamp alleen voor de doelman van onze tegenstander…we zien de doelman de inzet van Jaron stoppen. Daarna zien we Boris ook nog uithalen…ook zijn inzet wordt gestopt. Met een mooie 0-3 voorsprong gaan we na 45 minuten aan de thee.

De 2e helft….

De 1e kans is voor ons als Leroy passt op Robin die op Iliass geeft die inschiet…de keeper van Achterveld redt maar net!
56e minuut….Jaron probeert diezelfde keeper te verassen maar zijn schot mist kracht.
In de 65e minuut probeert Achterveld met een schot Sander te verassen…met een mooie redding stompt Sander de inzet van onze tegenstander uit zijn doel.
4 minuten later zien we Tim CG en Iliass lekker combineren met als resultaat dat Tim als laatste perfect geeft op Robin die gigantisch uithaalt…de bal beland in de rechterhoek, 0-4!
Hierna krijgt Wessel een publiekswissel. Hij wordt vervangen door Damion Dekkers.
Nadat Jaron eerst nog een bal van de doellijn weet te halen wordt het tijd dat ook hij een publiekswissel krijgt, hij wordt vervangen door Kheibar Mangal.
In de 79e minuut maakt hierna Robin zijn 2e en dus de 0-5. Tenminste dat denken we wel met zijn allen op dat moment…op advies van de clubgrens wordt het doelpunt van Robin echter afgekeurd, een dompertje!
Hierna lijkt de wedstrijd wel gespeeld maar is het toch nog Achterveld die in de 89e minuut de 1-4 weet te scoren.
Dit zal ook de einduitslag worden. Wat een teamprestatie werd er vandaag geleverd zeg, allemaal uitblinkers!
Met deze dikverdiende overwinning stijgen we maar plek 2 en gaan we met het volste vertrouwen voor meer! Op 8 februari spelen we uit tegen ‘t Vliegdorp, tot dan!